Nieuws Oost-Vlaanderen GIG Tech introduceert Whitesky, het eerste Europese white label cloud computing aanbod

GIG Tech introduceert Whitesky, het eerste Europese white label cloud computing aanbod

GIG Tech introduceert Whitesky, het eerste Europese white label cloud computing aanbod

LOCHRISTI – De Belgische cloud-as-a-service aanbieder GIG Tech introduceert vandaag onder de naam Whitesky, de eerste Europese white label cloud computing oplossing voor integratoren, telecom en service providers. Deze oplossing stelt hen in staat om volledig onder eigen naam hun cloudomgeving aan te bieden. Whitesky maakt, als een merk van GIG Tech, gebruik van hun softwarestack waardoor er geen sprake is van vendor lock-in. Bovendien kunnen integratoren, telecom en service providers dankzij de white label formule van Whitesky hun marktpositie  versterken en bepalen ze zelf waar hun data worden opgeslagen.

“Momenteel zijn er enkele grote, voornamelijk Amerikaanse spelers die de cloudmarkt domineren. Met Whitesky wil GIG Tech de cloud democratiseren”, verklaart Jeroen Van Langenhove, Managing Director Whitesky België. “Onze white label cloud computing oplossing as-a-service stelt klanten in staat om hun cloudomgeving volledig onder eigen naam publiek te maken en te gaan inrichten zoals zij dit zelf willen. De oplossing is bovendien makkelijk en snel te installeren en te managen, zonder zware voorafgaande investeringen of een heel IT-team om het in de lucht te houden. En omdat we gebruik maken van de softwarestack van GIG Tech, is er geen vendor lock-in. Data worden lokaal in België en Nederland opgeslagen. Klanten kiezen zelf uit één van onze locaties en hebben de volledige controle over hun data”, voegt hij toe.

Positie van integratoren, telecom en service providers versterken

Integratoren, telecom en service providers lopen in de huidige cloudmarkt het risico om de controle over hun eindklanten te verliezen aan de dominante spelers. Daarnaast zorgen deze er tevens voor dat de marges in de sector onder zware druk komen te staan. Deze twee factoren zorgen ervoor dat de positie van integratoren, telecom en service providers in het gedrang komt.

“Met Whitesky kunnen ze eenvoudig en snel zelf cloud operator worden onder eigen naam”, zegt Jeroen. “Zo houden ze meer controle over hun eindklanten en kunnen ze hen ook alle voordelen van een eigen cloudomgeving aanbieden zoals controle over de data, lokale dataopslag, eenvoudige facturatie en dergelijke meer. Via inzicht in de invoicing in het geïntegreerde portaal, kunnen ze hun marges beter beheren”, besluit hij.

Virtual launch event

Whitesky werd vandaag officieel geïntroduceerd op de Belgische en Nederlandse markt via een virtueel event. De pre-onboarding van de eerste klanten loopt tot januari, dan wordt Whitesky effectief operationeel op de Belgische en Nederlandse markt. Op termijn wil het in heel Europa actief zijn.

Whitesky is een merk van de in Lochristi gevestigde cloud as-a-service aanbieder GIG Tech. Het werd opgericht door Jeroen Van Langenhove, Geert Audenaert en Hans Vanlinschoten die met hun jaren ervaring in cloudtechnologie en -oplossingen nu de krachten bundelen, samen met een team van 15 medewerkers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.