Nieuws Oost-Vlaanderen GIMV investeert 7,5 miljoen euro in Itineris

GIMV investeert 7,5 miljoen euro in Itineris

GIMV investeert 7,5 miljoen euro in Itineris

edgardGimv en het door Gimv beheerde Gimv Arkiv Tech Fund II investeren samen 7,5 miljoen EUR in Itineris, een bedrijf uit Sint-Martens-Latem, dat innovatieve softwareoplossingen en -diensten aanbiedt voor de nutsindustrie. Naast Gimv investeren ook CEO en stichter Edgard Vermeersch en de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV -die reeds investeerder was- elk 1,25 miljoen EUR in deze financieringsronde van in totaal 10,0 miljoen EUR.

Deze financiering zal worden gebruikt voor verdere productinnovatie, capaciteitsuitbreiding en versnelde expansie in de Amerikaanse markt. Zo kondigde Itineris eind april nog een contract aan met energiecoöperatieve Dakota Electric Association, gevestigd in Minneapolis, Minnesota. Deze opdracht volgde op een eerdere langdurige overeenkomst met de stad Baltimore.

Vandaag realiseert Itineris met meer dan 250 werknemers een rendabele omzet van ongeveer  40 miljoen dollar.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.