Nieuws Oost-Vlaanderen Globis realiseert omzetstijging van 50%

Globis realiseert omzetstijging van 50%

Globis realiseert omzetstijging van 50%

kvdb 2343d8cHet Aalsterse Globis is in 1999 opgericht door Karel Van den Berghe, die voor het familiebedrijf waar hij tot dan werkte zelf een ERP-pakket had gebouwd. Dat is uniek omdat bij kleine KMO’s, ERP-software meestal is gebaseerd op softwareplatformen van grote internationale softwarehuizen, zoals SAP, Microsoft en Oracle.

ERP software is geavanceerde bedrijfssoftware die alle commerciële, logistieke en administratieve processen en gegevens in één krachtig pakket bundelt. De Globis software is inmiddels gebaseerd op de laatste technologiestandaarden en is zeer geschikt voor middelgrote handels én productiebedrijven.

“Een recente implementatie waar we fier op zijn” zegt Karel Van den Berghe, “is de vervanging van het Oracle JD Edwards pakket bij de firma Brepols uit Turnhout. Brepols is de wereldvermaarde producent van klassieke agenda’s en zal Globis inzetten voor alle processen van productconfiguratie, kostprijscalculatie, verkoop/aankoop, integraal productiebeheer, warehouse management, facturatie en klachtenbeheer.”

Globis wil van alle modules ‘best of breed’ software maken. Zo beschikt het Globis platform over alsmaar krachtiger WMS-functionaliteiten (warehouse management), waardoor ook zuiver logistieke bedrijven voor Globis beginnen te kiezen. Recent werd Globis gekozen door de firma Ecu Line (http://www.eculine.net) als wereldwijde WMS-provider, met een initiële implementatie in de havens van Antwerpen en Rotterdam, om daarna uitgerold te worden in tientallen andere vestigingen wereldwijd.

Inmiddels heeft Globis een eigen vestiging in Veenendaal (Nl) en blijft het snel doorgroeien. Op 30 juni 2015 wordt een omzetstijging van 50% verwacht ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.