Nieuws Oost-Vlaanderen Goederenoverslag in Gentse haven neemt toe

Goederenoverslag in Gentse haven neemt toe

Goederenoverslag in Gentse haven neemt toe

HavenGent1De Gentse haven boekte in het eerste kwartaal van 2015 een totale goederenoverslag van 11,8 miljoen ton. Gent boekt hiermee een lichte stijging in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar. De goederenoverslag via zeevaart zit nog steeds in de lift en zorgt voor degelijke kwartaalcijfers. Het Havenbedrijf Gent toonde zich bij monde van havenbaas Daan Schalck  opgetogen met dit goede eerste kwartaal.

Met een totale goederenoverslag via zeevaart en binnenvaart van 11,8 miljoen ton noteerde Gent 161.000 ton meer dan in het eerste kwartaal van vorig jaar, of een stijging van 1,4%.

In het eerste kwartaal registreert de goederenoverslag via zeevaart met een totaal van 6,7 miljoen ton een stijging van 5,6% in vergelijking met dezelfde periode in 2014. Op twee jaar tijd is deze goederenoverslag via zeevaart met ruim 11% gestegen. Voor zeevaart tekent Gent gedurende de eerste drie maanden een maandgemiddelde op van 2,2 miljoen ton, 100.000 ton meer gemiddeld dan in dezelfde periode vorig jaar. Het Havenbedrijf Gent is dan ook verheugd dat er sinds twee jaar groei zit in de maritieme overslag.

De binnenvaart boekt 5,1 miljoen ton goederenoverslag. Dit is een daling van 200.000 ton of -3,7% ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar.

Bij de goederenoverslag via zeevaart behoren ertsen en metaalresiduen, meststoffen en chemische producten tot de stijgers. Vaste minerale brandstoffen, ruwe mineralen en bouwmaterialen gaan erop achteruit.

Voor de binnenvaart doen vaste minerale brandstoffen en vooral ook chemische producten het goed. Voedingsproducten en veevoeder, en petroleumproducten kennen een daling.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.