Goud en brons voor Oost-Vlamingen op Bizidee

arnevenn

Bizidee stimuleert haar toekomstige ondernemers tijdens de wedstrijd in het uitwerken van een gedegen ondernemingsplan via individuele coaching en inspiratiedagen. Op 26 mei bekroonde Bizidee het beste ondernemingsplan met een startkapitaal van 15.000 euro. De winnaars van de "zilveren" en "bronzen" medaille ontvingen elk 5.000 euro. Daarnaast kan de top 5 de volgende zes maanden rekenen op begeleiding van een eigen peter of meter. Dit zijn ervaren ondernemers of experten in een bepaald vakgebied.

De hoofdprijs van de 13e editie van Bizidee ging naar Venn van de Oost-Vlaming Arne
Valaert en  Brusselaar Pierre Gilles Dehaye.  Naast het startkapitaal winnen zij ook
8 uur advies van auditgigant KPMG. Daar bovenop krijgen ze ook 1 jaar een
Officenter kantoorruimte, een BAN wildcard en een peter ofmeter.

“Venn biedt een mobiele internetservice aan,gespecialiseerd in de bouw-en mobiliteitssector,”
vertelt Arne Valaert. “Op afgelegen locaties zoals bouwwerven of havens is het vaak moeilijk om een stabiele internetverbinding tot stand te brengen.Maar dankzij onze producten is dit vanaf nu wel mogelijk.We hebben een gamma aan productontwikkelingen die zorgen voor een stabiele en efficiënte verbinding. Hiervoor aggregeren we alle nationale mobiele netwerken in één verbinding.  De producten zijn eveneens mobiel,zodat ze kunnen verplaatst worden van de ene naar de andere locatie.”

De tweede prijs ging naar Sizable, een project enkele ondernemende Vlaams-Brabanders dat onzichtbare onderhemden lanceert, die vervaardigd zijn uit bamboe viscose en organisch katoen voor een aangenaam en zacht gevoel. Bamboe viscose is comfortabel, slijtvast, antibacterieel en absorbeert drie keer meer vocht dan katoen. Daarnaast wil Sizable elk lichaamstype van een passend ondershir tvoorzien.

Codefever mocht brons in ontvangst nemen. Dit project van de Antwerpse Gita Van den Boer en de  Oost-Vlaamse Katelijne en Kristien Duerinck zet in op de digitale generatie.
Dankzij programeerlessen voor kinderen van 7 tot 12 jaar willen ze van digitale duizendpoten ook creators maken die de basiscompetenties van het programmeren onder de knie krijgen.
Per semester willen ze tien lessen geven, die deel uitmaken van een leertraject dat is opgebouwd uit verschillende niveaus.