JoostA-67-42-13327-1708

Graham’s Port werkt samen met toptalent uit Belgische gastronomie

GENT - Het was liefde op het eerste gezicht. Een gemeenschappelijke visie op smaak een kwaliteit, gedeelde waarden zoals respect voor de grondstoffen, creativiteit, het permanent nastreven van excellentie: Graham’s Port en de Gentse chocolatier en patissier Joost Arijs gaan samen op zoek naar nieuwe combinaties tussen porto en chocolade. Op vrijdag 9 november organiseren ze samen een culinaire workshop in Gent.

“België is en blijft een van de belangrijkste landen voor onze portowijnen. Het telt een hoge concentratie fijnproevers die aandacht en interesse hebben in producten die met passie vervaardigd zijn. Tegelijk is België ook een topland van chocolatiers. We zijn dan ook bijzonder verheugd met Joost Arijs deze eerste stap te zetten in een groeiende samenwerking”, bevestigt Isabel Monteiro, Market Manager voor Graham’s Port.

Combinatie met chocolade

Porto wordt door velen gezien als de ultieme wijn voor een moment van echte verwennerij, volgens de traditie wordt de wijn ook gedronken als afsluiter van een maaltijd. "Six Grapes, met zijn volle body, intense smaken van zwarte vruchten en aroma's van braambessen, is een wijn die zich uitstekend paart met desserten op basis van bessen of sterke kazen maar die ook fris op zichzelf is te genieten. Een andere overduidelijke voltreffer is de pairing met chocolade, Six Grapes gepaard met donkere chocolade is een ware streling voor de tong", aldus Monteiro.

Deze meermaals bekroonde wijn is de ideale porto 'voor iedere dag' voor de Vintage Port liefhebber, hij wordt gebotteld wanneer de wijn nog relatief jong is zodat zijn frisheid en karaktervolle rijkdom wordt bewaard. De portwijn kan onmiddellijk geserveerd worden, liefst licht gekoeld tussen 12 en 16 graden. Na opening blijft de fles nog enkele weken goed, zonder dat de porto aan smaak inboet.