Laurence Soens Laurence Soens. Foto RR

Graphius neemt West-Vlaamse drukker van kunst- en architectuurboeken over

GENT, WAREGEM - De Gentse drukkerij Graphius neemt het West-Vlaamse Chassochrome over. Chassochrome heeft heel wat expertise in huis over lithografie en LED-UV technologie. Toch is de overname volgens zaakvoerder Laurence Soens essentieel.

Het nieuws dat Graphius Group Cassochrome heeft overgenomen, is niet alleen belangrijk voor de betrokken bedrijven, maar ook voor de kunst- en boekenwereld in het algemeen. Cassochrome is namelijk een belangrijke naam in de wereld van kunstboeken en andere publicaties over design, mode en architectuur.

Volgens Denis Geers, CEO van Graphius Group, is de overname een weloverwogen stap. "Cassochrome heeft een gevestigde reputatie opgebouwd op het gebied van hoogkwalitatieve kunstboeken met haarfijne kristalrasters. Door de overname kan Graphius deze expertise op grotere schaal inzetten en verder uitbreiden."

 

Graphius in Gent is al sinds 1928 actief als drukkerijgroep.

Het team van Cassochrome, onder leiding van Laurence Soens, blijft onder de bestaande merknaam verder werken en krijgt toegang tot het machinepark van Graphius. Alle medewerkers krijgen de kans om mee te verhuizen naar Gent.

Essentiële stap

Soens benadrukt dat de overname op lange termijn essentieel is voor de medewerkers, klanten en leveranciers. “De nood aan een interne performante boekbinderij voor onze productie speelt harder dan ooit”, aldus Soens.

Graphius is al sinds 1928 actief als drukkerijgroep en behoort inmiddels tot de top vijf van Europa. Het bedrijf telt meer dan 550 werknemers verspreid over zes productiesites in België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. De groep doet de ene overname na de andere, ook internationaal, om het bedrijf verder te consolideren. Alle centrale functies blijven wel in Gent.