Nieuws Oost-Vlaanderen GreenMobility loopt Gentse subsidies mis: “Klanten benadeeld omdat we zo flexibel zijn”

GreenMobility loopt Gentse subsidies mis: “Klanten benadeeld omdat we zo flexibel zijn”

GreenMobility loopt Gentse subsidies mis: “Klanten benadeeld omdat we zo flexibel zijn”

GENT – Amper gelanceerd botst de vloot van GreenMobility in Gent op een behoorlijke tegenslag. De organisatie komt niet in aanmerking voor de gehanteerde subsidies voor deelwagengebruikers. GreenMobility hoopt dat Gent de beslissing alsnog herziet. Het stelt de gebruikers meteen ook gerust dat het de misgelopen subsidie bovendien niet aan hen zal doorrekenen, maar voor eigen rekening neemt.

GreenMobility betreurt de situatie in Gent. “Aangezien onze klanten geen instapkost of maandelijks abonnement hoeven te betalen en enkel betalen voor de minuten die ze rijden, komen ze volgens de stad Gent niet in aanmerking voor de 35€ subsidie die is voorzien voor deelwagengebruikers”, vat Steve Van Avermaet van GreenMobility de situatie samen.

“Dat vinden we uiteraard erg jammer. Onze klanten worden zo in zekere zin benadeeld omdat wij een flexibeler en gebruiksvriendelijker platform aanbieden en geen vaste verbintenis vragen. We hopen alvast dat de Stad Gent zijn voorwaarden in de toekomst beter zal afstemmen op de evolutie binnen de markt.  De klant mag hier in ieder geval niet de dupe van zijn. We rekenen deze extra kost niet door. We bieden vanuit GreenMobility de 35€ zelf aan bij registratie. Wel rekenen we 1€ euro aan bij de verkoop van onze pakketten. Dus het is niet helemaal gratis.”

Free floating

Greenmobility werd op 2 oktober gelanceerd in Gent. Het van oorsprong Deense bedrijf biedt een free floating deelwagen systeem aan. In tegenstelling tot de traditionele Car Sharers zijn bij GreenMobility geen vaste stations voor het ophalen en terugbrengen van deelauto’s nodig. Dankzij de medewerking van de Stad Gent kunnen de auto’s vrij geparkeerd worden in de straat. Met de GreenMobility App kunnen gebruikers gemakkelijk de dichtstbijzijnde deelauto vinden en reserveren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.