Nieuws Oost-Vlaanderen Greenyard Foods op weg naar rol als wereldmarktleider

Greenyard Foods op weg naar rol als wereldmarktleider

Greenyard Foods op weg naar rol als wereldmarktleider

0000000gryDe Raad van Bestuur van het beursgenoteerde Greenyard Foods uit Gent maakte op 4 maart  bekend dat het voorbereidende besprekingen aanvat met betrekking tot een mogelijke bedrijfscombinatie tussen Greenyard Foods, Univeg Group en Peatinvest.

De Raad van Bestuur van Greenyard Foods is van mening dat een bedrijfscombinatie van de drie groepen de kans biedt om een wereldwijde speler in de groenten-en fruitsector te creëren die in staat is om het volledige assortiment van zowel verse producten, diepvriesproducten als conserven aan te bieden. De mogelijke combinatie van Greenyard Foods, Univeg en Peatinvest zou het mogelijk maken om een marktleider te creëren met een gezamenlijke omzet van ruim 3,7 miljard euro.

Hein Deprez, Voorzitter van Greenyard Foods, Univeg en Peatinvest: “Het creëren van een gecombineerde groep met verse, diepvries-en groenten en fruit in conserven zal gunstig zijn voor telers, retailers, consumenten, medewerkers en aandeelhouders. Wij zijn ervan overtuigd dat maatschappelijke trends vragen om een meer holistische kijk op de groente-en
fruitconsumptie.”

Deprez Holding is een referentie-aandeelhouder in Greenyard Foods, Univeg en Peatinvest.Besprekingen met betrekking tot de waardering en transactiestructuur worden gepland, en een gezamenlijke strategische roadmap voor de gecombineerde entiteit wordt momenteel ontwikkeld.

Er is wel nog geen definitief besluit genomen over de mogelijke structuur van een bedrijfscombinatie, noch over de voorwaarden van een dergelijke overeenkomst.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.