Nieuws Oost-Vlaanderen Groene Kring stuurt Maldegemse Céline Van Kerschaver niveau hoger

Groene Kring stuurt Maldegemse Céline Van Kerschaver niveau hoger

Groene Kring stuurt Maldegemse Céline Van Kerschaver niveau hoger

MALDEGEM – Groene Kring, de vereniging voor jonge land- en tuinbouwers in Vlaanderen en Oost-België, heeft in Maldegem een nieuwe internationaal vertegenwoordiger gevonden. Céline Van Kerschaver neemt die rol nu op. Zij wil vooral bruggen bouwen tussen de leden van Groene Kring en de instanties in Brussel.

De 23-jarige boerendochter Céline Van Kerschaver groeide op het varkens- en melkveebedrijf van haar ouders in Maldegem op. Momenteel schrijft ze aan een doctoraat aan de Universiteit van Gent. Binnen Groene Kring was ze reeds lid van de provinciale kern van Groene Kring Oost-Vlaanderen en de werkgroep dierlijke veredeling.

Céline Van Kerschaver neemt de functie van internationaal vertegenwoordiger van Groene Kring van Jannes Maes uit Aalter over. Die leidt sinds kort de Europese koepel CEJA. In haar nieuwe rol zal Céline Van Kerschaver het Europees landbouwbeleid opvolgen. Bovendien verdedigt ze de stem van de jonge land- en tuinbouwers binnen onder andere CEJA.

“Als internationaal vertegenwoordiger wil ik in de eerste plaats bruggen bouwen tussen Brussel en de leden van Groene Kring”, zegt Céline Van Kerschaver. “Ik wil ervoor zorgen dat al onze leden weten wat er op het internationale en Europese niveau wordt besproken en wens ook hun opmerkingen en vragen ter harte te nemen. Op die manier hoop ik de internationale stem van alle jonge land- en tuinbouwers te laten horen.”

Internationaal klankbord

Voorzitter van Groene Kring Giel Boey vindt een sterke Europese vertegenwoordiging in aanloop naar 2020 cruciaal: “Als vereniging voor jonge land- en tuinbouwers moeten we blijven inzetten op de internationale stem van jonge boeren. Groene Kring is dan ook trots om met Céline opnieuw een sterke jonge land- en tuinbouwster haar eerste internationale beleidsstappen te laten zetten.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.