Fotograaf_www7004.be-9267

Groentepakketten De Kollebloem populairder dan ooit

SINT-LIEVENS-ESSE/HERZELE - Bij bioboerderij De Kollebloem zagen ze afgelopen maanden de verkoop van hun groentepakketten bijna verdubbelen. "We verdelen nu wekelijks 300 groentepakketten over onze 20 afhaalpunten in Oost-Vlaanderen", zegt zaakvoerder Ruben Segers (34). De B&B lag daarentegen enkele maanden stil. Na een grondige opknapbeurt is ook deze klaar om opnieuw bedrijven en particulieren te ontvangen.

30 jaar geleden startte Antoine, stiefvader van huidig zaakvoerder Ruben Segers, als een van de biopioniers in Vlaanderen zijn eigen bio boerderij in Sint-Lievens-Esse. Dit kleine familiebedrijf groeide later uit tot een coöperatieve bestaande uit 7 vaste medewerkers. "De Kollebloem was vroeger enkel een bioboerderij met een kleine afzet. Mensen kwamen rechtstreeks op de boerderij hun groenten en fruit kopen. Nu verdelen we zowel groente- en fruitpakketten, hebben we een eigen winkel en leveren we in Gent aan groentekraam De Vroente op de Lousbergmarkt."

Boost in verkoop groentepakketten

Bij de start van de lockdown zag het bedrijf de afzet van zijn groentepakketten plots de hoogte in schieten. "Mensen hadden schrik dat ze niet meer aan eten zouden geraken of wilden niet langer naar de winkel gaan. Op een bepaald moment was het aantal groentepakketten zelfs verdubbeld. Naar het einde van de lockdown toe is dit aantal opnieuw wat gezakt, maar een groot deel van hen is gebleven", vertelt Ruben. "Door corona zijn mensen op zoek gegaan naar alternatieve oplossingen en was er ruimte om nieuwe dingen uit te proberen. Onze nieuwe klanten zijn blij dat ze ons op deze manier gevonden hebben. Zo brengt corona toch nog iets positiefs met zich mee."

[gallery type="rectangular" ids="73903,73900"]

Om coronaproof verder te kunnen werken heeft De Kollebloem heel wat aanpassingen moeten doorvoeren in zijn winkel. "Om aan de regels te voldoen hebben we een duidelijke splitsing gemaakt tussen onze pure verswaren, die af te halen zijn aan de toog, en de droogwaren en verwerkte producten. Deze laatste hebben we in een webshop gestoken en konden afgehaald worden op bestelling."

B&B

Aan de bioboerderij is ook al zo'n 10 jaar een B&B verbonden. De twee kamers en studio kunnen gehuurd worden door particulieren voor een overnachting of als vakantiewoning. De ontbijruimte is bovendien ideaal voor bedrijven om vergaderingen te houden met mogelijkheid tot catering. In de tuin pronkt ten slotte een indrukwekkende yurt die men kan afhuren voor groepen van 20 tot 30 mensen voor een teamdag of andere speciale gelegenheden.

[gallery type="rectangular" ids="73910,73912,73907"]

"Tijdens de lockdown konden we helaas geen mensen ontvangen. Mijn moeder, die instaat voor de B&B kon niet stilzitten en is dan maar begonnen met het schilderen van de vensters. Uiteindelijk heeft de hele boerderij een laagje verf en een opknapbeurt gekregen", lacht Ruben. "Inmiddels is de B&B opnieuw geopend en komen de reservaties langzaam terug binnen."

Nieuw in september

Vanaf september lanceert De Kollebloem ook een gloednieuwe website waarop je naast je groentepakket ook andere zaken zal kunnen bestellen. Zo kan je al je boodschappen, zowel groenten en fruit als droogvoer, laten leveren op je afhaalpunt.

Ten slotte benadrukt Ruben ook dat bedrijven die in de buurt van één van de 20 afhaalpunten gevestigd zijn, nog steeds fruitpakketten kunnen bestellen.