Nieuws Oost-Vlaanderen Groep Cyriel bouwt gestaag aan horeca-imperium

Groep Cyriel bouwt gestaag aan horeca-imperium

Groep Cyriel bouwt gestaag aan horeca-imperium

LEBBEKE/BUGGENHOUT/DENDERMONDE – Groep Cyriel, met roots in Opdorp, bouwt gestaag aan de uitbouw van een horeca-imperium ten zuid-oosten van Dendermonde. Het Kasteel van Lebbeke is de jongste aanwinst. Daar baat de groep van Mark Van den Broeck voortaan een feestzaal uit. Daarmee lijkt de honger nog niet gestild, want in 2019 volgt de opening van Broekies in Liezele.

De Poort van Cyriel in Opdorp, op de grens van Oost-Vlaanderen met Antwerpen en Vlaams-Brabant, vormt al jaren een trekpleister als restaurant-brasserie. Even later opende Mark Van den Broeck Het Huis van Cleophas in Sint-Gillis-Dendermonde, Skov in Buggenhout-centrum en nu, in samenwerking met medevennoot Carolien De Proft, start hij met een nieuw project in Lebbeke. Het Kasteel van Lebbeke, waar de horeca-ondernemer ditmaal zijn oog op liet vallen, dateert uit 1873 en werd in 2001 grondig gerestaureerd.

“Carolien en ik willen hier samen een feestzaal uitbouwen”, vertelt Van den Broeck. “Alleen was ik er niet aan begonnen, Carolien evenmin. Zij zal vooral gastvrouw zijn aangezien ze het gebouw goed kent. Het personeel uit Cleophas wordt doorgeschoven. We bieden bewust geen restaurantformule aan, want de combinatie van restaurant en feestzaal is bijzonder stresserend.”

Van den Broeck is zeer trots op zijn team, zonder wie hij dit alles niet zou kunnen verwezenlijken. “We werken samen met fantastische mensen die amper verlopen. De inzet van studenten en flexi-jobs maken de loonkost draaglijk. Ook hier in Lebbeke kon ik vlug rekenen op personeel dat bereid was in te stappen.”

In de toekomst blijft Groep Cyriel verder uitbreiden. In de zomer van 2019 staat de opening van restaurant Broekies in het Park Fort Liezele te Puurs op de planning.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.