Sven Denayer en Sophie Verdeure en zoon Lukas Delhaize Gent Het echtpaar Sven Denayer en Sophie Verdeure (midden) en zoon Lukas maken in hun supermarkt onder meer het verschil met de verse huisbereidingen van Stefanie Lievrouw (links). Foto: fvv

Grootste Delhaize van Gent heeft nieuwe zaakvoerders: “Dankzij onze zoon gaan we dit engagement aan”

De grootste Delhaize van Gent heeft nieuwe zaakvoerders. Sven Denayer (52) en Sophie Verdeure (51) hebben al een Delhaize in Heusden en starten nu een nieuw avontuur vlak bij de Watersportbaan. Het engagement van hun zoon Lukas (24) gaf de doorslag.

De duizenden klanten van ‘Delhaize Gent Watersport’ moesten de afgelopen weken door het stof. Letterlijk. Maar de grondige werken in de winkel van 2.550 vierkante meter zijn ondertussen afgelopen en meteen werd aangekondigd dat de populaire supermarkt nieuwe, zelfstandige, zaakvoerders heeft: het koppel Sven Denayer en Sophie Verdeure. Voordien werd de winkel uitgebaat door Delhaize zelf.

Denayer en Verdeure zijn geen groentjes. In 2013 namen de ondernemers het Delhaizefiliaal op de Kouter over en in 2018 deden ze hetzelfde in Heusden. In 2021, toen Albert Heijn honderd meter verderop een winkel opende, verkochten Denayer en Verdeure de vestiging op de Kouter terug aan Delhaize.

Zoon Lukas

Omdat alle puzzelstukken nu samenvallen, gaat het koppel opnieuw een grote uitdaging aan. Verdeure: “Mijn man en ik zijn vijftigers. Dan twijfel je natuurlijk of je zo’n engagement en investering nog moet aangaan. Maar onze zoon, Lukas, heeft zijn studies Handelswetenschappen afgerond en komt mee in de zaak. Dat was een extra motivatie voor ons. Onze dochter studeert een medische richting maar ze voelt het enthousiasme van haar broer. Je weet dus maar nooit …”

Een andere belangrijke kracht in dit verhaal is Stefanie Lievrouw, de kok van Stefanie’s Kitchen. Zij leidt het team van de nieuwe koude en warme keuken in de Delhaize aan de Watersportbaan. “Die verse gerechten zijn een manier om ons te onderscheiden van andere supermarkten”, zegt Verdeure. “We hebben niet alleen dagschotels en klassiekers als spaghettisaus en vol-au-vent, maar ook onder meer Aziatische gerechten.”

Vegan

Daarnaast zijn ook de beenhouwerij, bakkerij en visafdeling vernieuwd. Naast het uitgebreide klassieke aanbod van Delhaize differentiëren Denayer en Verdeure zich door in te zetten op onder meer Afrikaanse producten, meer veggie en vegan en natuurlijk Gentse producten zoals kombucha, lokale bieren en chocolade. “Gent is een multiculturele stad en dat merk je aan ons aanbod. We hebben ook mattentaarten uit Geraardsbergen, want dat eten Gentenaars graag”, zegt Verdeure. (Lees verder onder de foto)

De nieuwe zaakvoerders namen het hele personeelsbestand van zowat tachtig personen over. Foto: fvv

De nieuwe zaakvoerders hebben het volledige personeelsbestand van de supermarkt overgenomen. Dat zijn ongeveer 80 vaste werknemers. “Het personeel en hun voorwaarden behouden, dat moest bij de overname. Vooraf zijn wel een paar mensen op eigen initiatief vertrokken”, zegt Verdeure.

Alle dagen open

Het verschil tussen een supermarkt die wordt uitgebaat door zelfstandigen of door Delhaize zelf, is volgens Verdeure duidelijk: “Je werkt voor jezelf en je kan als zaakvoerder veel korter op de bal spelen. Alle producten worden constant gecontroleerd en je kan je assortiment makkelijker uitbreiden. Daarin werken we goed samen met de klanten. Die kunnen altijd suggesties doen.”

In 2014 stond Sven Denayer nog op de barricades omdat hij de Delhaize op de Kouter een dag per week moest sluiten. Dat vond hij niet meer van deze tijd. Hij moest er een vijftigtal medewerkers door op straat zetten. We zijn tien jaar verder en de Delhaize aan de Watersportbaan … is ook gesloten op zondag. “Maar daar komt verandering in”, verzekert Verdeure. “Vanaf 1 september zijn we zeven dagen per week op, dus ook op zon- en feestdagen.