Lidl Wondelgem 4 De nieuwe Lidl-winkel telt 23 werknemers. Foto: JID

Grote Lidl-winkel opent de deuren in Wondelgem en trekt meteen veel volk: “Ik kijk hier al 15 jaar naar uit”

Gent heeft er een nieuwe supermarkt bij. Op woensdagochtend werd de nieuwe Lidl-supermarkt in Wondelgem feestelijk geopend en daar kwam meteen veel volk op af. Een halfuur voor de deuren open gingen, stonden klanten al klaar om hun karren te vullen… en een gratis boeket rozen aan te nemen.

“Ik kijk hier al vijftien jaar naar uit”, zegt een dame vanachter haar winkelkar, popelend om de nieuwe winkel te ontdekken. “Mijn dochter is 15 jaar oud, maar er was al sprake van een nieuwe Lidl toen ze nog een baby was. Ze hebben lang gezocht naar een goede locatie en die is op twee minuten stappen van mijn deur. Ik kan elke dag te voet om boodschappen.”

Wondelgem had al een Lidl-winkel, een paar honderd meter verder in de Morekstraat, maar die was sterk verouderd. Het assortiment werd alsmaar groter, maar de winkel was te klein om alles uit te stallen. Vandaar een nieuwe, grotere winkel op de Evergemsesteenweg die anderhalf jaar duurde om te bouwen. (Lees verder onder de foto’s)

Foto: JID

Foto: JID

“Normaal kost het ons een jaar om een winkel te bouwen, maar doordat deze op palen staat, heeft het langer geduurd”, zegt Lidl-woordvoerder Isabelle Colbrandt bij de opening. “De mensen keken er duidelijk naar uit. We hebben heel veel telefoons gekregen over wanneer de winkel precies open ging. Bovendien kregen de eerste driehonderd klanten een gratis boeket rozen en we zorgen een hele week voor extra promo’s.”

Parkeren kan rond of onder het gebouw, in totaal is er plaats voor 84 wagens. Op de parking staan laadpalen voor zowel auto’s als fietsen zodat je kan laden tijdens het winkelen. De stroom komt van de zonnepanelen op het dak.

Foto: JID

Via een platte roltrap of de lift kom je de winkel binnen. De bakkerij, verse groenten en fruit liggen vooraan, gevolgd door vlees en vis. “Want er is niets beter dan verwelkomd worden door de geur van vers afgebakken brood”, glundert Colbrandt. “Onze groente en fruit kopen we vaak rechtstreeks bij de telers. 50 procent is Belgisch, bij melk en vlees is dat aandeel nog groter. Ook de meeste van onze zuivelproducten zijn Belgisch.”

In totaal duurde het een week om alle 1.800 producten in de winkel te leggen. De winkel zelf is 1.594 vierkante meter groot. “Dat is een stuk groter dan gemiddeld, maar het is niet de grootste in het Gentse”, zegt Colbrandt. “Die ligt in Melle, dat is een winkel van een 1.700 vierkante meter.” De allergrootste Lidl-supermarkt ligt in Wallonië.