DSC00054

Haal je favoriete Rode Duivel levensgroot in huis dankzij 3Motion

ZELE - Elke Belg kan vanaf 31 mei voor het eerst levensgrote Rode Duivels-lifesizers bestellen. De eerste kartonnen standees rolden vandaag van de band in print- en signbedrijf 3Motion. De Belgische Voetbalbond gaf officieel zijn zegen daarvoor. “Het is de eerste keer dat je als gewone supporter lifesizers van de Rode Duivels in huis kan halen”, zegt zaakvoerster Femke Helon.

“Met een kartonnen standee van je favoriete Rode Duivel schep je thuis tijdens het EK extra sfeer! De Rode Duivels zullen ons weer allemaal verbinden. We hebben lang genoeg letterlijk afstand moeten nemen en houden, en ja, we moeten dit nog even aanhouden. Maar in beperkte kring kunnen we wél al genieten van een fantastisch tornooi”, vertelt Femke Helon, die onlangs werd uitgeroepen tot Onderneemster van het Jaar door o.a. Unizo.

Duurzaam en opvouwbaar

Je kan 24 Rode Duivelsspelers die deelnemen aan het EK als lifesizer bestellen op www.mysportshero.be. 2 à 3 werkdagen later valt het dan in je bus. “We ontwikkelden een opvouwbare standee uit eco-verantwoord karton. Je ontplooit de lifesizer, klapt de voet uit en breidt zo in 2 tellen je bubbel uit”, glimlacht Gerd Mouton, medezaakvoerder. “Vlamingen, Walen, Brusselaars: iedereen staat binnenkort zij aan zij! Samen gaan we richting 1 doel!”

Onder goedkeurend KBVB-oog

Creatief productiebedrijf 3Motion krijgt tot eind 2022 de officiële licentie van KBVB om lifesizers, zitzakken, strandstoelen en stickers voor op de auto, muur, vloer en het raam te produceren en te verspreiden.

“Dit concept is ideaal nu er voor de supporters beperkte mogelijkheden zijn om live wedstrijden van ons elftal bij te wonen. Als de mensen niet naar de Rode Duivels kunnen, dan komen de Rode Duivels gewoon naar hen”, zegt Bart Cobbaert, Commercial Manager KBVB.

Nationale verbondenheid

3Motion is niet aan haar proefstuk toe als het gaat om lifesizers. Tijdens de tweede coronagolf haalden ze ook de nationale pers met hun kartonnen standees die je van jezelf kon laten maken. “We hoorden verhalen van mensen die hun ouders, grootouders of vrienden niet meer konden bezoeken en het daar moeilijk mee hadden. Door levensgrote foto’s van je geliefden in huis te plaatsen, waren ze toch een beetje aanwezig”, aldus Wouter Mouton, medezaakvoerder. “Die verbondenheid brengen we nu terug in de vorm van de Rode Duivels.” Bovendien kan je met de hashtag #sidebyside jouw foto met lifesizer delen op sociale media.

Alle supportersartikels vind je terug op www.mysportshero.be. “De bedoeling is dat na het EK ook andere sportclubs deze items kunnen inzetten”, sluit Gerd af. “Zo brengen we supporters én sporters dichter bij elkaar.