Nieuws Oost-Vlaanderen Heal Thy Body is eerste praktijk voor orthomoleculaire voedingsleer

Heal Thy Body is eerste praktijk voor orthomoleculaire voedingsleer

Heal Thy Body is eerste praktijk voor orthomoleculaire voedingsleer

000000000lynnLynn Gielis is van vele markten thuis. Ze werkte eerder onder meer op het Vlaamse ministerie van onderwijs, in de banksector, als lerares en als fitnessinstructeur. In november 2015 koos ze voor het ondernemersbestaan via de oprichting van de praktijk met de naam Heal Thy Body. “Daarin staat gezondheid centraal”, zegt ze. “Samen met mijn klanten werk ik op twee manieren aan hun gezondheid:  via sporttrainingen in kleine groep en via orthomoleculaire voedingstherapie. Het luik rond voeding moet op termijn het belangrijkste worden, want daaruit zou ik 70% van mijn omzet willen halen.”

Lynn Gielis volgde twee jaar een zaterdagopleiding om fitnesstrainer te worden en ze behaalde in 2014 ook de diploma’s “Medische Basiskennis” en “Orthomoleculaire Geneeskunde”.

“De orthomoleculaire voedingsleer is nog weinig bekend”, geeft ze aan. “Maar dat is niet terecht want daarin wordt het belang benadrukt van vitaminen en mineralen, waaraan mensen als gevolg van stress en de verminderde voedingskwaliteit een steeds groter tekort hebben. Dat leidt tot tal van gezondheidsproblemen zoals overgewicht, energiedips, allergieën en verminderde vruchtbaarheid. ”  

Lynn Gielis beseft dat orthomoleculaire voeding heel moeilijk klint en wil precies daarom ook een ambassadeursrol vervullen om de boodschap de wereld in te sturen dat het eigenlijk heel eenvoudig is om voor een gezonder voedingspatroon te kiezen.

Met haar praktijk richt Lynn zich enerzijds specifiek op koppels om via de juiste voeding hun natuurlijke vruchtbaarheid op te krikken en op zwangere vrouwen om hen te helpen chronische klachten bij hun ongeboren baby te voorkomen. Anderzijds mikt ze ook op het helpen van mensen met chronische stress en burnout. “Ook op dit vlak kan gezonde voeding erg preventief werken”, geeft ze nog aan.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.