Nieuws Oost-Vlaanderen Henk Janssen is nieuwe CEO van Baloise Insurance

Henk Janssen is nieuwe CEO van Baloise Insurance

Henk Janssen is nieuwe CEO van Baloise Insurance

henk-225x300De raad van bestuur van de Baloise Holding nv, die ook een belangrijk kantoor heeft in Gent – het vroegere Mercator verzekeringen –  heeft Henk Janssen benoemd als opvolger van Gert De Winter als CEO van Baloise Insurance. De 57-jarige Henk Janssen zal zijn functie op 1 januari 2016 aanvatten. Henk Janssen is momenteel CFO van Baloise Insurance en werkt er sinds 2004.

Baloise Insurance, ontstaan in 2013 uit de fusie van Mercator, Nateus en Avéro, kon de voorbije jaren mooie groeicijfers voorleggen. In 2014 zette het bedrijf een stevig resultaat neer van 116 miljoen euro. Baloise Insurance behoort in de tak Niet-Leven tot de top 5 van België met een premie-incasso van 793 miljoen euro.  In Leven bedroeg de groei in 2014 meer dan 34 % met een premie-incasso van 477 miljoen euro.

“Ik geef met veel vertrouwen de fakkel door aan Henk Janssen. Henk is sinds 2004 CFO van ons bedrijf, en kent het door en door. De ervaring die hij in de sector heeft opgebouwd, is van grote waarde. Hij kan de onderneming voorbereiden op de toekomst in een context die steeds hogere eisen stelt en een nieuw succesvol hoofdstuk schrijven”, laat Gert De Winter optekenen.

“De lage rentevoeten, de toenemende reguleringsdruk en ook het veranderde consumentengedrag in het digitale tijdperk vragen ook in de verzekereingssector innovatieve oplossingen”, geeft Henk Janssen aan. “Baloise Insurance is een succesvolle en financieel gezonde onderneming met zeer gemotiveerde medewerkers. Het is dankzij hen, onze samenwerking met professionele makelaars én gesteund door de solide Zwitserse aandeelhouder dat we de uitdagingen aankunnen. Ik ben trots om leiding te mogen geven aan dit bedrijf.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.