Nieuws Oost-Vlaanderen Herman Van de Velde geeft in Aalst aftrap van "Ondernemers voor de klas"

Herman Van de Velde geeft in Aalst aftrap van "Ondernemers voor de klas"

Herman Van de Velde geeft in Aalst aftrap van "Ondernemers voor de klas"

001hermanOp maandag 12 januari 2015 vindt de kick-off plaats van “Ondernemers voor de Klas”,  een initiatief van Vlajo en hét grootste onderwijsproject tussen scholen en bedrijven in Vlaanderen.

Topondernemer Herman Van de Velde van de gelijknamige lingeriegroep uit Schellebelle neemt het eerste gastcollege voor zijn rekening in het Koninklijk Lyceum Aalst.

Samen met Herman Van de Velde staan nog 350 andere ondernemers en bedrijfsleiders de komende 5 weken in heel Vlaanderen voor de klas. Zij zullen ruim 550 gastlessen geven aan leerlingen en studenten uit het secundair en hoger onderwijs. Daarbij grote namen als Bart Claes (JBC), Karel Cardoen (Cardoen), Patrik De Haes (ThromboGenics), Fons Leroy (VDAB), Martine Reynaers (Reynaers Aluminium) en Ignace Van Doorselaere (Van de Velde).

Dit om de bewustwording van het belang van ondernemerschap bij jongeren te verhogen en het wederzijds begrip tussen werkgevers en toekomstige werknemers te vergroten. Daarnaast wil Vlajo met Ondernemers voor de Klas, een initiatief in samenwerking met VKW en VKW Limburg, ondernemende jongeren warm maken om een eigen onderneming op te starten.

Met een belangrijke studie- of beroepskeuze in het vooruitzicht zitten jongeren met heel wat belangrijke vragen als: wat verwachten bedrijven van afgestudeerden, welke vaardigheden zijn noodzakelijk om in een bedrijf succesvol mee te draaien en wat betekent ondernemerschap en ondernemer zijn nu precies? Voor de studenten is ongetwijfeld niets zo spannend als al deze vragen rechtstreeks aan ondernemers en bedrijfsleiders zelf te stellen en voor de ondernemers die de gastcolleges geven, bieden de vragen die jonge studenten stellen ongetwijfeld ook een beter inzicht in de huidige jongerencultuur!

Tijdens zijn gastles zal Herman Van de Velde aan de leerlingen vertellen over zijn ervaringen als ondernemer en gedelegeerd bestuurder in een bloeiend familiebedrijf.

 

 

 

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.