Nieuws Oost-Vlaanderen Het leven van de start-ups na The Birdhouse: Cycle Valley

Het leven van de start-ups na The Birdhouse: Cycle Valley

Het leven van de start-ups na The Birdhouse: Cycle Valley

DILBEEK/GENT – Hoe zou het de leden van The Birdhouse, die het veilige nest van de Gentse start-up accelerator reeds enige tijd geleden verlieten, nog vergaan? Ik zocht ze op en vroeg het hen. Wim Roels (49) en zijn vrouw Nathalie Boileau (40) komen uit de vorige lichting en richtten samen Cycle Valley op. Ze leveren zorgeloze fietsoplossingen voor bedrijven die hun bedrijfswagens willen vervangen door of aanvullen met (elektrische) fietsen.

“Regelmatig horen we bij bedrijven het argument dat elektrische fietsen een leuke aanvulling zouden zijn voor hun personeel, maar dat ze al werk genoeg hebben. Wij nemen deze zorg uit handen van de werkgever”, zegt Wim. En dat ontzorgen nemen ze bij Cycle Valley best letterlijk.

Ontzorgen van A tot Z

Zo starten ze met workshops op locatie om de werknemers informatie te bieden over de verschillende soorten fietsen en de wetgeving hieromtrent. Wim: “Veel werknemers hebben wel zin in een elektrische fiets, maar weten niet goed wat te kopen en zien eigenlijk door de bomen het bos niet meer.”

Na dit stukje theorie kunnen de mensen de fietsen ook meteen uittesten. “Samen gaan we op zoek naar de perfecte match, waarna de fietsen besteld kunnen worden. We leveren uiteindelijk de fietsen aan het bedrijf en tonen nog eens hoe ze er mee moeten rijden.”

De fietsen zijn verzekerd tegen schade en diefstal. Cycle Valley voorziet bovendien het onderhoud op de werkvloer. “Terwijl de mensen werken, wordt hun fiets hersteld. ’s Avonds rijden ze met een perfect onderhouden fiets opnieuw naar huis.”

Fleedbeheerplatform

De werkgever kan via 1 link de volledige vloot volgen. Op die manier heeft hij een perfect overzicht van wie welke fiets gebruikt, wat er mee gebeurt en wanneer hij onderhouden is. Voor grote klanten met veel fietsen als Stad Gent, Bpost en de Europese Commissie is dit systeem ideaal.

Focus behouden

“Wat we vooral geleerd hebben binnen The Birdhouse is om de juiste focus te behouden. In het begin wil je de wereld veroveren en spring je op elke opportuniteit. Je verliest jezelf in zijsporen en kunt niet meer in één bepaalde richting gaan. Zodra je niet meer op alles ‘ja’ zegt, maar telkens de vraag stelt: is dit in lijn met onze visie? kan je een degelijke strategie uitstippelen en geleidelijk groeien.”

Tijd om te schalen

Cycle Valley is in volle bloei. Dat het project werkt, hebben ze intussen bewezen met een mooi klantenbestand op anderhalf jaar tijd. “Nu gaan we schalen, ervoor zorgen dat we nog sneller, maar met dezelfde kwaliteitsvolle service nog meer bedrijven en fietsers kunnen bereiken.”

Veranderende mindset

In de politiek is mobiliteit een hot issue en ook bij de werknemers en bedrijven is de mindset volop aan het veranderen. “Ik heb altijd de luxe gehad om met een bedrijfswagen naar het werk te rijden, maar als ik met hetzelfde gemak een fiets gekregen had, als er met andere woorden een Cycle Valley bestond, dan was de keuze snel gemaakt”, besluit Wim.

Ben jij ook klaar om je start-up of scale-up naar een volgend stadium te brengen? Meld je dan aan voor het acceleratorprogramma van The Birdhouse!

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.