Nieuws Oost-Vlaanderen Het leven van de start-ups na The Birdhouse: Unigift, de hele stad in één geschenk

Het leven van de start-ups na The Birdhouse: Unigift, de hele stad in één geschenk

Het leven van de start-ups na The Birdhouse: Unigift, de hele stad in één geschenk

GENT – Hoe zou het de leden van The Birdhouse, die het veilige nest van de Gentse start-up accelerator reeds enige tijd geleden verlieten, nog vergaan? Ik zocht ze op en vroeg het hen. Unigift zijn unieke stadscadeaubonnen die gebruikt kunnen worden bij een uitgebreide selectie van lokale handelaars. Oorspronkelijk ontstaan als een cadeaubon Gent en Brugge, intussen ook verkrijgbaar voor Antwerpen, Kortrijk en de gehele kust.

Wouter Smet (32) en Yordy Eelen (37) zijn al langere tijd bezig met technologie rond cadeaubonnen. Voorheen hielpen ze vooral individuele handelaars met de online verkoop van hun geschenkbonnen. “Zo kwamen we op het idee om langs te gaan bij een aantal handelaars en hen voor te stellen de krachten te bundelen”, vertelt Wouter. “Het enthousiasme bij de handelaars hiervoor bleek groot. Momenteel werken we reeds met 350 handelaars verspreid over de verschillende cadeaubonnen.”

Denk groter!

Unigift nam vorig jaar deel aan The Birdhouse. “De grootste les die we daar leerden was: durf groter denken! Stel jezelf open voor externe financiële middelen en partnerships. We waren goed bezig, maar als je meer financiële middelen hebt kan je de cyclus versnellen en jezelf echt in de markt zetten. We beseften dat het niet altijd allemaal op eigen krachten moet gebeuren.”

Niet stilgezeten

Sinds hun deelname lanceerde Unigift drie nieuwe cadeaubonnen. “We voegden Antwerpen en Kortrijk toe aan ons concept en sinds deze zomer ook een cadeaubon met een heleboel handelaars aan de kust.” Daarnaast ontwikkelden ze enkele maanden geleden een app die de verschillende deelnemende restaurants, koffiehuisjes, modeboetieks, designwinkels,… op een handige manier geografisch weergeeft.

Omzetgroei

“We verkopen nu 3 maal zoveel geschenkbonnen in vergelijking met vorig jaar en hebben een omzetgroei van maar liefst 200%”, zegt Wouter trots. “Naar de toekomst toe willen we zowel met het team, als op geografisch vlak verder uitbreiden. Zo zouden we bijvoorbeeld graag ooit een cadeaubon voor Barcelona en andere bekende steden willen ontwikkelen.”

Iedereen tevreden

“Het leukste aan Unigift is dat we zoveel mensen blij kunnen maken. Zowel de lokale handelaars die een extra duwtje in de rug krijgen, als de klanten die van onze bonnen gebruik kunnen maken.” De Unigift cadeaubonnen zijn verkrijgbaar bij een netwerk van verkooppunten alsook online te koop en hebben elk hun eigen website. Zo surf je naar cadeaubongent.be voor de Gentse versie, maar naar cadeaubonbrugge.be voor deze van Brugge.

Handelaren die interesse hebben in een samenwerking kunnen dan weer een kijkje nemen op www.unigift.be.

Ben jij ook klaar om je start-up of scale-up naar een volgend stadium te brengen? Meld je dan aan voor het acceleratorprogramma van The Birdhouse!

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.