Nieuws Oost-Vlaanderen HIB-label voor Potier Stone

HIB-label voor Potier Stone

HIB-label voor Potier Stone

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De Maldegemense natuursteenspecialist Potier Stone heeft van Unizo het HIB-authenticiteitslabel gekregen. HIB staat voor “Handmade in Belgium” en wordt toegekend aan bedrijven die  kwalitatieve producten op een authentieke en ambachtelijke manier maken. Om dit label te behalen moet een bedrijf aan strikte voorwaarden voldoen.

 “We zijn heel blij met deze erkenning voor ons vakmanschap. Onze  producten worden altijd  met de hand afgewerkt omdat we streven naar de meest fijne afwerking.  Het is net daar dat we het verschil maken. We zijn er rotsvast van overtuigd dat het label een boost zal geven aan onze zaak. Meer en meer gaan consumenten immers op zoek naar een authentieke en unieke producten”, zegt zaakvoerder Wim Nelis.

Potier Stone is een familiebedrijf met een bijzondere traditie. De passie voor steen  gaat al 4 generaties terug en wordt doorgegeven van vader op zonen. Henk Potier: “Mijn grootvader is nog verantwoordelijk geweest voor de steengroeve  in Sprimont. Later richtte hij zijn eigen steenkapperij op in Blankenberge, waar ook mijn vader heeft gewerkt. In 1992 hebben mijn broers en ik ons eigen bedrijf opgestart in Maldegem. Momenteel zijn er drie Potiers werkzaam bij Potier Stone. Ikzelf als sales executive, mijn  broer Freddy als ambachtelijk steenkapper en zijn zoon Sören als verantwoordelijke voor de plaatsingen.”

“Marmer is volop aan een opmars bezig. Het wordt verwerkt voor haarden, meubilair, wandbekledingen, burelen. Dankzij ons moderne machinepark en authentiek vakmanschap kunnen wij daar volop op inspelen. Door de technische vooruitgang kunnen marmers nu ook volop gebruikt worden voor keukenbladen. In ons labo hebben wij de QTOP®+behandeling ontwikkeld. Het is de enige sluitende oplossing om vlekken te voorkomen. We hebben ook een eigen reeks onderhoudsproducten voor elk type steen. Tot slot hebben we sinds kort onze eigen Inspire Home in Brugge. Daar organiseren we evenementen om architecten te inspireren”, besluit Wim Nelis.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.