Het Wetterse stationsgebouw Het Wetterse stationsgebouw wordt de komende jaren een uitzendkantoor. Foto: lvi

Historisch stationsgebouw uit 1837 wordt komende 8 jaar een uitzendkantoor: “De perfecte match”

Na zes jaar leegstand neemt binnenkort het uitzendkantoor AGO Jobs & HR uit Kortrijk zijn intrek in het stationsgebouw van Wetteren. “Een fantastisch gebouw”, klinkt het. “Mensen vertrekken er naar hun werk en wij zorgen voor werk. De perfecte match.”

Het stationsgebouw in Wetteren staat intussen zes jaar leeg. Vorig jaar lanceerde spoormaatschappij NMBS een oproep. Iedereen die een mogelijke invulling voor ogen had, mocht een voorstel doen.

Veel gegadigden waren er volgens de NMBS niet. “Dat viel nogal mee”, zegt woordvoerder Dimitri Temmerman. “Er werden niet zeer veel voorstellen gedaan.”

De komende acht jaar mag uitzendkantoor AGO Jobs & HR het stationsgebouw gebruiken. Niet omdat de NMBS dat het beste idee vond, maar omdat AGO het hoogste bod had uitgebracht. In de tweede helft van deze maand opent het zijn nieuwe kantoor in het stationsgebouw, als de werken volgens plan verlopen. Het Wetterse station is het op twee na oudste van België.

“Fantastisch gebouw”

“Het is een win-winsituatie”, zegt Dimitri Temmerman. “Het gebouw wordt onderhouden en het brengt extra leven in het stationsgebouw, in de buurt en de gemeente. Uiteindelijk hebben wij niet het hele gebouw nodig. Alleen loketten, een wachtzaal en toiletten.”

“Het is een fantastisch gebouw”, zegt Tom Martin van AGO. “Er vertrekken veel mensen naar hun werk, en wij zorgen voor werk. De perfecte match. Wetteren was nog een blinde vlek voor ons. We moesten opereren vanuit Gent, Aalst of Dendermonde, en dat was te ver.”

De overeenkomst loopt dus voor acht jaar. Daarna mag iedereen zich opnieuw kandidaat stellen. AGO heeft 130 kantoren in ons land.