Nieuws Oost-Vlaanderen HoGent zet innovatief en duurzaam design in de kijker

HoGent zet innovatief en duurzaam design in de kijker

HoGent zet innovatief en duurzaam design in de kijker

GENT – De HoGent organiseert de ‘Be Aware Award’. De award bekroont het meest innovatieve en duurzame product dat door de HoGent studenten mode- en textieltechnologie werd ontworpen.

Het nieuwe programma van de twee bachelors mode- en textieltechnologie sluit naadloos aan bij de evoluties in de sector. Ze trekken beide de kaart van hoogtechnologische kennis, innovatie, creativiteit en duurzaam ondernemen. Duurzaamheid is de laatste jaren steeds meer een hot topic geworden. Dit geldt op allerlei vlakken in de maatschappij. “Onze studenten zijn de toekomst en de HoGent neemt haar maatschappelijke rol op”, zegt praktijklector Karlijn Bronselaer.

Op 16 mei tonen ze aan consument en industrie hoe goed zij in staat zijn om innoverende duurzame producten in de markt te zetten. Een jury van experten met, onder anderen, Murielle Scherre (La Fille d’O), Frieda De Koninck (Schone Kleren Campagne) en Saskia Westerduin (Ministry of Makers), zal de ontwerpen wikken en wegen en de ‘Be Aware Award’ toekennen.

Er worden zo’n 200 geïnteresseerden verwacht waaronder bedrijven, start-ups die de producten op de markt willen brengen, consumenten,…

Zij maken kans op de award

1. Kabas, een rugzak met extension

2. Pantalon, de broek voor vrouwen met incontinentie

3. Cyclo, de hipste fietstas

4. Swim Smart, het badpak dat levens kan redden

5. Sacachat, samen uit, samen thuis met je kat

6. Drops ’n Dry, de modieuze regenjas – broekspijpen inbegrepen

7. UnBag, een rugzak voor de multitasker

8. Wired Run, het veilige sportjacket

9. Hemp Force, de kracht van de natuur

10. Rextile, eco met een twist

De deelnemers hebben een filmpje gemaakt over hun projecten:

Met dit toonmoment in het Groot Vleeshuis in Gent sluiten de studenten een belangrijk project in hun opleiding af. Circulaire economie en duurzaam design vanuit een trendy thema zijn alvast het codewoord. Laat je vanuit hun frisse blik op de sector inspireren om te consuminderen: Just Be Aware!

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.