GvA, Virginie Saverys, Avignonesi, Virginie Saverys die wijn maakt in Toscane. Foto: Jeroen Hanselaer

Holding van Saverys-familie investeert 40 miljoen euro via Gentse projectontwikkelaar Revive

De familiale holding van Virginie Saverys, Victrix, investeert 40 miljoen euro in duurzaam en toekomstbestendig vastgoed en doet dat via de Gentse projectontwikkelaar Revive. 10 miljoen gaat alvast naar het nieuwe investeringsfonds 'Revive Impact Fund' dat 20 tot 30 vastgoedontwikkelingen wil opstarten in België, Portugal en Polen.

Revive werd in 2009 opgericht door Nicolas Bearelle en Mieke Vanhuyse en heeft haar hoofdzetel in Gent. Het bedrijf tracht op een duurzame manier kwalitatieve en duurzame woonbuurten te creëren. Vaak gaat het om een industriële site die wordt omgebouwd, zoals de Vynckiersite in Gent, de Marie Thumassite in Leuven of de Kometsite in Mechelen. Het bedrijf telt intussen 80 werknemers en is ook actief in Polen en Portugal. In 2021 werd het bedrijf nog door Unizo verkozen tot Beloftevolle kmo van het jaar.

Lees ook: Gentse Revive wil verloederd industrieterrein nieuw leven inblazenDe Saverys-holding geeft nu met een investering van 40 miljoen euro de projectontwikkelaar een flink duwtje in de rug. "Victrix heeft 15 % verworven van Revive World, de topholding van de Revive groep, en onderschrijft een harde commitment van 40 miljoen euro. We willen daarmee het mooie verhaal van de voorbije 14 jaar verder ondersteunen en versterken", zegt Basile Aloy, CEO van Victrix. 10 miljoen euro gaat integraal naar het nieuwe 'Revive Impact Fund', een fonds dat 300 miljoen euro wil ophalen bij investeerders en family offices. Naast Victrix en het management tekenden onder meer ook SPDG, de holding van de familie Périer-D'leteren, Too'Gezer en Paverco, van de familie Verstraete, in.

 

Een delegatie van het stadsbestuur en projectontwikkelaar Revive bij een van de nieuwe appartementsgebouwen op de Komet-site.
Een delegatie van het stadsbestuur en projectontwikkelaar Revive op de Komet-site in Mechelen. Foto: Joren De Weerdt.

Donkergroen fonds

Met dat geld investeert het fonds in 20 tot 30 binnenstedelijke vastgoedontwikkelingen in België, Portugal en Polen, samen goed voor ruim 5.000 nieuwe duurzame woningen. “Bijzonder is dat dit fonds zich als één van de weinige vastgoedfondsen in ons land schikt naar de donkergroene ‘artikel-9’-verplichtingen onder de Europese wetgeving rond duurzaamheidsrapportering”, klinkt het in een persbericht.

Lees ook: Alexander Saverys redt het bedrijf van zijn vader van de Vikings, maar kan hij van Euronav ook een groener bedrijf maken?

Dat ‘donkergroene artikel’ wil zeggen dat er in de beleggingsstrategie een aantal concrete duurzaamheidsdoelstellingen zijn bepaald. Zo worden fossiele brandstoffen geweerd en wordt ingezet op betaalbare huisvesting en sociale cohesie.