Nieuws Oost-Vlaanderen Honda investeert ruim 2,5 miljoen euro tegen rampweer

Honda investeert ruim 2,5 miljoen euro tegen rampweer

Honda investeert ruim 2,5 miljoen euro tegen rampweer

Rond deze tijd plooit Honda Motor Europe Logistics opnieuw de hagelnetten uit. Met de hagelnetteninstallatie ging een investering gepaard van 2,5 miljoen euro. Het bedrijf werd al twee keer getroffen door een hagelbui met schade aan de auto’s tot gevolg en wil door middel van de hagelnetten herhaling hiervan voorkomen. Voor de bouw van de hagelnetten werden 992 ankerpalen en 1.668 bovengrondse palen geïnstalleerd. Die combinatie van steunpalen draagt 107.050 meter staalkabels. Aan de staalkabels werden maar liefst 30.736 lopende meter netten bevestigd.

Sinds oktober 2016 zijn de wagenparkings aan de Langerbruggestraat in de Gentse haven voorzien van hagelnetten om de auto’s te beschermen tegen hagelbuien. Wie vaak in de Gentse haven vertoeft, zal de hagelnetten beslist al opgemerkt hebben. De hagelnetten beschermen sinds oktober 2016 de wagenparken van Honda aan de Langerbruggestraat. De netten bieden bescherming aan maar liefst 5.250 wagens.

De netten worden vooral in de warmste maanden van april tot en met september aangewend aangezien de meteorologische kans op hevige hagelbuien in de zomer het grootst is. Van oktober tot en met maart worden de netten dichtgeplooid. Honda Motor Europe Logistics werd in 1978 opgericht als dochter van het Japanse Honda Motor Corporation. Gevestigd in het Gentse havengebied fungeert Honda Motor Europe Logistics al meer dan 30 jaar als het logistieke centrum van Honda in Europa. Vorig jaar realiseerden ruim 650 medewerkers samen een omzet van 698 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.