Nieuws Oost-Vlaanderen Hotel, restaurant en café op het dak van de Vlaamse Ardennen

Hotel, restaurant en café op het dak van de Vlaamse Ardennen

Hotel, restaurant en café op het dak van de Vlaamse Ardennen

RONSE/KLUISBERGEN – Het uitzicht van het hoogste punt in Oost-Vlaanderen verandert drastisch. Het bestaande café gaat tegen de vlakte waardoor de molen meer op de voorgrond komt. Achter de molen komt er een hotel met restaurant. “Met het project ben ik twee en een half jaar bezig geweest”, vertelt Pieter Loose, die in Ronse vakantiehuis Hogerlucht uitbaat.

“We gaan de site erfgoedmatig in ere herstellen”, zegt Pieter. “Het gebouw dat nu dienst doet als woonhuis en café, wordt in januari gesloopt. Wat nu terras is plus het terrein waarop de huidige gebouwen staan, wordt een park met niveauverschillen. Zo zal de molen meer tot zijn recht komen. Achter de molen komt een gebouw met daarin een restaurant en een achttal kamers. Er komt ook een fietsenstalling en douches. De werken voor dat nieuwe gebouw zijn vorige week gestart.”

Molen wordt café

“De molen zelf is niet beschermd maar heeft een historische waarde. Die wordt heringericht tot een café zodat de vaste of nieuwe klanten kunnen blijven komen. De trap naar de uitkijkpost boven de molen wordt ook vernieuwd zodat men gemakkelijker naar boven zal kunnen. Het gebouw krijgt een groen dak zodat je van boven op de molen er bijna niks van zal zien.”

 

Uitvalsbasis voor fietsers en wandelaars

Pieter is ervan overtuigd dat er nog een groot potentieel is voor logies in de streek. “Ons huidige vakantiehuis zit elk weekend vol, we moeten zelfs mensen weigeren.”

“We gaan niet voor platte commercie. De bedoeling is dat de Hotond een uitvalsbasis wordt van mensen die hier willen fietsen of wandelen. De douches en fietsenstallingen staan open voor iedereen, net als het restaurant. Het wordt geen sterrenzaak maar een gewone eerlijke keuken.”

Opening voor de Ronde

Doelstelling is om tegen de Ronde van Vlaanderen open te gaan. Het huidige café blijft zeker nog open tot oktober, de huidige uitbater mag kiezen of hij nog langer blijft of niet. In januari verdwijnt het dan. Alle activiteiten zoals de jaarlijkse cyclocross kunnen gewoon blijven doorgaan. In totaal zullen er een tiental mensen aan de slag kunnen in dit nieuwe project, waarvan de eerste twee al aangenomen zijn.

Foto’s: Peter Malaise

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.