Foto Shutterstock

Hout-Bois van Steenberge neemt van Hoorebeke Timber over

GENT, ZOTTEGEM - Houtbedrijf Van Hoorebeke Timber komt in handen van sectorgenoot Hout-Bois van Steenberge uit Zottegem. Het Gentse Van Hoorebeke Timber, dat teruggaat tot 1740, is een van de grootste houtbedrijven van België.

De overname brengt een houtgroep tot stand met een 120-tal medewerkers en een omzet die 120 miljoen euro benadert, vertelt gedelegeerd bestuurder Benoit Clarysse.

"Van Hoorebeke Timber is al acht generaties lang een gerespecteerd bedrijf in onze sector. Hun team heeft een indrukwekkende staat van dienst in het importeren, opslaan, drogen en schaven van houtsoorten uit de hele wereld en de distributie van houtproducten in Europa. De vestiging in North Sea Port is strategisch gelegen met zijn zeer efficiënte houtterminal, voor de invoer van houtproducten vanuit de hele wereld en de uitvoer ervan in heel Europa."

Houtlegendes

Van Hoorebeke Timber werd in 1740 opgericht als brouwerij door Ambrosius van Hoorebeke. De Gentse onderneming vervelde tot handel in bouwmaterialen en werd door opeenvolgende generaties uitgebouwd tot een van de grootste houtbedrijven van België.

Ook Hout-Bois van Steenberge gaat al een hele tijd terug. Het was Joseph van Steenberge die in 1903 een houthandel overnam in het centrum van Zottegem en zo het startschot gaf van een familiebedrijf met internationale allures.

Beide firma's zullen onder hun eigen merknaam blijven opereren. Financiële details werden niet vrijgegeven.