Hr-bedrijf TechWolf haalt 10 miljoen op en wil wereldwijd marktleider worden

GENT - TechWolf heeft 10 miljoen euro opgehaald in een investeringsronde bij het Britse Stride. Met het kapitaal zal het Gentse hr-techbedrijf verder inzetten op internationale uitbreiding, onderzoek en productontwikkeling. De ambitie: wereldwijd marktleiderschap worden tegen 2024.

TechWolf werd opgericht in 2018 door Andreas De Neve, Jeroen Van Hautte en Mikaël Wornoo tijdens hun studies ingenieurswetenschappen aan de Universiteit van Gent. Het bedrijf biedt AI-oplossingen voor ondernemingen die weinig zicht hebben op de vaardigheden van hun medewerkers. "Dit proces was voordien heel arbeids- en tijdsintensief", zegt COO Mikaël Wornoo.

Wereldwijde gebruikers

Internationale spelers als BP en GE Healthcare maken al gebruik van deze technologie van Gentse bodem. "Met TechWolf willen we dat mensen zich kunnen ontwikkelen en het meeste kunnen doen met hun talent", vertelt CEO Andreas De Neve. "We geven werknemers en managers daarom inzicht in hun vaardigheden en bevorderen zo loopbaanontwikkeling. Onze technologie laat hr-medewerkers toe om een meer strategische rol op te nemen binnen het bedrijf."

 

Jeroen Van Hautte, Andreas De Neve en Mikaël Wornoo van Techwolf.

AI-onderzoek

Om die vaardigheden en competenties af te leiden, integreert het platform van TechWolf met systemen als MS Teams, Sharepoint en Confluence. “We hebben bewust voor een API-first oplossing gekozen om een infrastructuur te bouwen die alle informatie rond skills binnen bedrijven connecteert”, zegt CTO Jeroen Van Hautte. “Ons engineering team draagt actief bij aan de AI-onderzoeksgemeenschap, onder meer door gepubliceerd onderzoek met de Universiteit van Cambridge.”

Eind 2024 wil TechWolf de wereldwijde leider in Skill Intelligence software zijn en 100 miljoen werknemers van hun toepassingen voorzien. Dit jaar nog wil TechWolf het team verdubbelen, van 25 naar 50 medewerkers.