Nieuws Oost-Vlaanderen HR-expert Effectis pakt uit met uitbreiding regio’s en extra aanbod

HR-expert Effectis pakt uit met uitbreiding regio’s en extra aanbod

HR-expert Effectis pakt uit met uitbreiding regio’s en extra aanbod

GENT – Het Gentse HR-bedrijf Effectis is in volle groei. Ze breiden uit naar de regio’s Antwerpen en Mechelen en voegen twee nieuwe pijlers toe aan hun aanbod. “Tijdens de coronacrisis ontvingen we veel vragen over wat je bijvoorbeeld precies moet doen op administratief vlak om werknemers tijdelijk werkloos te stellen of hoe je HR-processen zo vlot mogelijk digitaal kan laten verlopen”, vertelt zaakvoerster An Vanhauwaert. “Daarom lanceren we nu ook Digital HR en Payroll.”

Door de coronacrisis ontstond een nieuwe vorm van werken: telewerk – waarbij transparant communiceren, ook op vlak van HR, nog belangrijker werd dan voordien. Wat zijn bijvoorbeeld de beste tools waarmee je werknemers zelf hun werk kunnen plannen, aanvragen kunnen doen of hun administratie kunnen inkijken? Digital HR zorgt namelijk niet alleen voor een verhoogde efficiëntie, maar ook voor meer betrokkenheid en openheid. Anderzijds merkten de HR-experts op dat er nog meer vragen over payroll kwamen.

Correcte loonverwerking is onontbeerlijk

“Werkgevers worstelden vooral met de vraag hoe ze aantrekkelijk en optimaal kunnen verlonen binnen hun eigen beperkingen of wat ze administratief precies in orde moeten brengen om werknemers in het stelsel van tijdelijke werkloosheid te plaatsen”, verklaart Delphine. “Het laatste wat een werknemer wil, is een fout opmerken in zijn of haar loonbrief. Werkgevers zijn zich hier meer en meer van bewust. Een correcte loonverwerking is onontbeerlijk om het vertrouwen in je organisatie te behouden”, merkt Lore Vanden Broeck op.

Payroll scan

Daarom geeft Effectis nu ook advies, begeleiding en ondersteuning op maat om HR- en payrollprocessen te optimaliseren en simpelweg een correcte loonverwerking te garanderen. “Dit deden we eigenlijk altijd al. Alleen hebben we nu besloten om hier een dedicated team van experts op in te zetten die zich binnen dit HR-domein continu blijven ontwikkelen. Daarnaast hebben we ook een payroll scan ontwikkeld. Met die scan kunnen we een grondige analyse doen van het huidige loonbeleid van een klant en zo kijken waar ruimte is voor meer efficiëntie. Want die is er altijd!”, voegt Delphine De Keukeleire nog toe.

Groeien buiten Oost-Vlaanderen

Maar dat is niet alles. Effectis, momenteel voornamelijk actief in Oost- en West-Vlaanderen focust nu ook op Antwerpen en Mechelen. “We hebben de voorbije maanden sterk ingezet op onze groei buiten Oost- en West-Vlaanderen. We hebben een team van experts klaargestoomd om bedrijven bij te staan in al hun HR-vraagstukken in deze nieuwe regio’s”, vertelt Lore, die dit nieuwe hoofdstuk zal trekken.

Effectis laat zich dus niet afschrikken door de crisis en zet stevig in op groei. “Het belang van een goede HR-manager of een sterk HR-beleid werd deze laatste maanden alleen nog maar bevestigd. Dat we door deze uitbreiding nu nog meer bedrijven kunnen helpen dit te realiseren, geeft ons nog een extra boost om er te blijven voor gaan”, sluit An af.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.