Nieuws Oost-Vlaanderen Hupico breidt aanbod robots uit met nieuwe Epson modellen

Hupico breidt aanbod robots uit met nieuwe Epson modellen

Hupico breidt aanbod robots uit met nieuwe Epson modellen

GENTBRUGGE – In het najaar van 2017 presenteerde Seiko Epson Corporation op de International Robot Exhibition prototypes van drie industriële robots die zijn ontwikkeld om te voldoen aan de uiteenlopende actuele behoeften van fabrikanten. Hupico uit Gentbrugge is exclusief verdeler van deze robots in België, Nederland en Luxemburg. Op de meeste modellen is het nog wachten tot augustus, maar Hupico kijkt al vol ongeduld uit naar hun komst.

De T6 is nu al beschikbaar. In augustus komen de 6-assige modellen VT6 en N6 op de markt. Iets eerder, naar aanleiding van Automatica (19-22 juni) in München licht het bedrijf het doek voor de WorkSense W-01, een humanoïde robot die productietaken helpt automatiseren daar waar dat voorheen minder voor de hand lag.

Compact en groter bereik

Epsons compacte vloergemonteerde 6-assige robots van de N-serie kunnen taken in krappe ruimtes efficiënter uitvoeren dan eerdere robots dankzij een unieke plooiarm. De nieuwste robot in de reeks heeft een groter laadvermogen en door zijn grotere armlengte ook een groter bereik.

De N6 is speciaal ontwikkeld om relatief zware objecten in een ruimer gebied te verplaatsen. Hij is ideaal voor het laden en lossen van elektronische componenten en auto-onderdelen van en naar testapparatuur, of voor het opnemen en verwijderen van medische producten.

Met een kleinere installatieoppervlakte dan eerder uitgebrachte 6-assige robots kunnen deze modellen een groot aantal plaatsen bereiken, zoals schappen op hoge en lage rekken met weinig tussenruimte. Met die functies verhoogt de robot de productiviteit en de efficiëntie waarmee de fabrieksruimte wordt gebruikt.

Ingebouwde controller

De T-serie heeft een ingebouwde microcontroller, voor installatiegemak en maximale gebruiksvriendelijkheid. Deze robots zijn ideaal voor het automatiseren van eenvoudige taken op het gebied van intern transport. De T6 heeft het dubbele laadvermogen van zijn voorganger en kan zo grotere, zwaardere voorwerpen vervoeren. Hij kan worden uitgerust met zware, dubbele eindeffectoren, zodat de robot gelijktijdig twee objecten kan vasthouden, om fabrikanten te helpen de productiviteit in de fabriek te verhogen.

Instapmodellen

Voortbouwend op de ingebouwde microcontrollertechnologie die Epson toepaste in zijn T-serie, ontwikkelde Epson de 6-assige reeks VT6. Die is ontworpen met het oog op een lage cost of ownership en een maximale gebruiksvriendelijkheid. Hij is gebouwd om eenvoudige, repetitieve materiaalbehandelingstaken te automatiseren. Tot de vele mogelijke toepassingen van deze robot behoren applicaties waarbij componenten of werkstukken worden geladen in en gelost uit bijvoorbeeld testapparatuur.

Fabrikanten zijn terughoudend in het automatiseren van materialhandlingtaken die weinig waarde toevoegen vanwege de kosten en problemen die gepaard gaan met het bouwen van productielijnen. Epson verlaagt deze barrière met de voordelig geprijsde en eenvoudig te installeren VT6.

Twee handen maken werk lichter

De WorkSense W-01, ten slotte, is een tweearmig model dat ziet, voelt en denkt. Deze robot kan van plaats naar plaats worden gereden voor assemblage-, transport- en andere taken. Hiermee richt Epson zich op marktsegmenten met een grote vraag naar kleine series en just-in-time productie, zoals de productie van auto-onderdelen. Van deze Epson robot is het eerste exemplaar al in productie genomen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.