Karine De Geest en Karl De Backer Karine De Geest en Karl De Backer. Foto: ivan elegeert

Huurcontract werd niet verlengd en dus moeten Karine (58) en Karl (50) hun winkel vierde keer verhuizen: “Maar onze klanten laten we niet in de kou staan“

Karine De Geest (58) en haar partner Karl De Backer (50) zijn al meer dan dertig jaar actief met een zaak in computers en IT-benodigdheden met eigen hersteldienst gecombineerd met hobby- en geschenkartikelen. Door omstandigheden moeten ze straks al voor de vierde keer verhuizen.

“We zijn ooit met een klein computerwinkeltje begonnen in Hamme. Maar op vraag van de directie van het toenmalige Koopcentrum Waasland zijn we dan in 1995 naar he shoppingcentrum in Sint-Niklaas verhuisd. De directie van het koopcentrum was toen zelf bij ons komen aankloppen om het aanbod in het winkelcentrum uit te breiden”, vertellen Karine en Karl.

Het koppel zou 18 jaar in het winkelcentrum blijven. “Tijdens de verbouwingswerken hebben we onze zaak er zelfs één jaar in de tent op de parking uitgebaat en nadien zijn we dan mee naar het nieuwe Waasland Shopping verhuisd.” Maar toen het huurcontract ten einde was, werd heit niet verlengd door het shopping center.

Misrekening

Het koppel kocht daarop een pand aan de Nieuwe Baan, langs de N70, om daar zijn intrek te nemen. “Maar dat bleek een misrekening. De gamesector kreeg het moeilijk door de digitalisering en het pand bleek uiteindelijk te groot, zodat we het opnieuw van de hand deden.

Sinds 2013 zitten we op onze huidige locatie in de Plezantstraat, in het centrum van Sint-Niklaas. We hadden gehoopt om hier tot ons pensioen te kunnen blijven.” Maar dat lukt dus niet. Het hele gebouw werd vorig jaar opgekocht door een projectontwikkelaar, allicht om er een nieuw complex te bouwen, en het huurcontract van Karl en Karine werd niet verlengd.

Het gebouw werd gekocht door een projectontwikkelaar. Foto: ivan elegeert

Nieuwe toekomst

“Een vierde keer verhuizen zagen we niet zitten. Daarom willen we het vanaf juni 2024 over een andere boeg gooien. Karl heeft intussen een job in loondienst als verantwoordelijke in een atelier voor computerherstellingen en assemblage aangenomen. Ik werk daar intussen ook halftijds maar op vrijdag en zaterdag blijft de winkel in de Plezantstraat nog zeker tot juni 2024 geopend. Ook nadien blijven we actief maar zullen we van thuis uit onze klanten blijven bedienen”, besluit Karine. “We laten onze klanten niet in de kou staan. Weldra lanceren we in onze zaak wel al een gedeeltelijke uitverkoop omdat niet het hele assortiment behouden blijft.”

Softwareshop is voorlopig dus nog altijd gelegen aan de Plezantstraat 14. Meer info op www.it.softwareshop.be en de nieuwe website www.liwu.be.