Nieuws Oost-Vlaanderen ‘Hybride’ is het nieuwe werken: start-up Flxion zet (online) meetings aan tot actie

‘Hybride’ is het nieuwe werken: start-up Flxion zet (online) meetings aan tot actie

‘Hybride’ is het nieuwe werken: start-up Flxion zet (online) meetings aan tot actie

AALST – Vandaag lanceert Flxion haar gelijknamige online meeting management tool. Klaar om al uw meetings te doen uitmonden in acties. Nu iedereen weer van thuis uit werkt, ondervinden bedrijven volop de nadelen van video meetings: er is nauwelijks informeel contact tijdens de meetings, en na de meetings is er geen ruimte om nuances bij te sturen en gemaakte afspraken helder te krijgen. Door een tweede verslag-venster toe te voegen naast de video meeting, verhoogt Flxion de effectiviteit van alle online meetings … en stuwt het bedrijven richting betere resultaten.

Vandaag lanceert het Belgisch-Estse Flxion haar gelijknamige meeting management tool. De start-up Flxion is een initiatief van de ImpactBuilders Ideation & Venturing divisie. ImpactBuilders wil bedrijven op een hoger energetisch niveau brengen. Veel bedrijven evolueren op het tempo van hun meetings. In vergaderingen gaat veel tijd en energie verloren, en het is onduidelijk hoeveel meetings ook daadwerkelijk tot resultaten leiden. Flxion zorgt er vanaf nu voor dat alle meetings in acties uitmonden, ongeacht of die meetings fysiek plaatsvinden, of vanop verschillende werkplekken.

Online meetings – efficiënt, maar zijn ze ook effectief ?

Heel Europa is nu weer aan het thuiswerken. Digitale meetings zijn veel korter dan fysieke vergaderingen. Ze lijken daardoor heel efficiënt. De vraag is echter, “zijn ze ook effectief?” Krijgen we echt meer gedaan? Tijdens de digitale meeting is er geen ruimte voor lichaamstaal en er is veel minder plaats om ideeën te delen. Nadien is er nauwelijks tijd om conclusies bij te sturen of afspraken te nuanceren. Het resultaat is dat veel van die schijnbaar efficiënte kortere meetings, in realiteit nergens to leiden.

Alle meetings in actie krijgen

Je zou voor elke meeting een secretaris moeten aanduiden die een kort verslag maakt. De secretaris moet tijdens de meeting regelmatig polsen of iedereen akkoord is met de conclusies. En of iedereen begrijpt wat er nadien van hem of haar wordt verwacht. Flxion helpt daarbij. De secretaris deelt in Flxion live het verslag met alle deelnemers. Iedereen kan het verslag volgen op een tablet of in een apart venster, en toch de hele tijd een goed zicht blijven houden op de andere deelnemers die in Zoom, Teams, Webex of een andere videoconferencing app de vergadering bijwonen. Nadien rollen de afspraken zo uit het verslag … klaar om tot actie over te gaan

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.