Nieuws Oost-Vlaanderen Iconische nachtclub laat opnieuw techno en house door boxen knallen: “Een belangrijk stukje van Gent is eindelijk terug”

Iconische nachtclub laat opnieuw techno en house door boxen knallen: “Een belangrijk stukje van Gent is eindelijk terug”

Iconische nachtclub laat opnieuw techno en house door boxen knallen: “Een belangrijk stukje van Gent is eindelijk terug”

GENT – Met een groot feest heeft de iconische nachtclub Decadance vrijdag opnieuw de deuren geopend in de Overpoortstraat. Rijen liefhebbers van house en techno stonden al vroeg en in de regen aan te schuiven om opnieuw los te gaan in hun favoriete club. “Hopelijk gaat de ‘Deca’ nooit meer weg.”

In de gietende regen en bij een koude wind stonden vrijdagavond lange rijen aan te schuiven aan de ingang van de Decadance. Velen groeten en knuffelen elkaar. Het het lijkt op een reünie. De sfeer is uitgelaten en zelfs het gure weer kan dat niet verpesten: na 4 jaar stille jaren is de Decadance terug.

De iconische nachtclub was 22 jaar de favoriete uitgangsplek in Gent voor liefhebbers van techno en house. In 2018 besloot zaakvoerder Bart De Kegel te stoppen. Daarna kwam Après-skihut Moose Bar, Contrast Club, ijskraam LiQ … maar de charme van weleer was volledig verdwenen. Tot dit jaar.

 

In de gietende regen stonden vrijdagavond rijen enthousiaste feestgangers aan te schuiven om eindelijk nog eens uit te gaan in de Decadance — © David Van Hecke

De Kegel vond in Gilles De Bruyne (29) een opvolger. Als dj Lebawski draaide De Bruyne jarenlang in Decadance en organisatorisch deed hij ervaring op met Modul’air. Debruyne wordt in de nieuwe Decadance bijgestaan door Tom Geysen (28) en Lars Fiers (32), bekend van de ABSTRKT-feesten.

Burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) opende vrijdagavond feestelijk de Decadance 2.0. Een lintje doorknippen en daarna trok hij naar de dj-booth. 1-2-3 en De Clercq schoof de knoppen open. Door de boxen weergalmde Green Velvet met La La Land. Het echte feest kon beginnen.

De openingsavond van de ‘nieuwe’ Decadance lokte vrijdagavond onmiddellijk heel wat volk. De vloer van de feestzaal stond snel vol — © David Van Hecke

Pieter en Emma, twee twintigers uit Gent stonden al vroeg aan te schuiven. “We houden van techno. Als studenten gingen we hier altijd uit en hadden we de meest legendarische feestjes. Na de sluiting vonden we in Gent onze plek niet meer. Toen we het nieuws hoorden waren we euforisch. Eindelijk.”

Qua interieur lijkt de Decadance weinig veranderd. Als je binnenkomt, waan je jou onmiddellijk vier jaar terug in de tijd. De rode spots op de dansvloer in de donkere ruimte. De opzwepende techno en housen dwingen je spontaan tot dansen. Maar er is één grote verandering die onmiddellijk opvalt.

Op de binnenkoer is een ‘chillhoekje’ gemaakt met zetels, oude stoelen, tapijten, een kachel en aparte bar om uit te puffen na al dat dansen — © David Van Hecke

De haast iconische trap in het midden van de feestzaal van de Decadance is verdwenen. Deze werd weggehaald door de uitbaters van de Après-skihut Moose bar in 2018 en deze krijgt van de nieuwe zaakvoerders geen nieuw plek meer in de zaak om de klanten meer ruimte te geven om te dansen.

Een grote verandering is wel de binnenkoer van de nachtclub. Daar werd een charmant hoekje gebouwd met knusse zetels om in te chillen, tapijten en een aparte bar. Het zorgt voor een warm huiselijk sfeertje. Ideaal om even uit te puffen na enkele uren stevig dansen of om gewoon te praten.

De iconische trap van de Decadance vind je niet meer terug in de feestzaal, maar buiten op de binnenkoer. Een herinnering aan de oude club — © David Van Hecke

En daar tussen bomen en enkele spots duikt plots de iconische trap van de Decadance op. Als je de tuin binnenwandelt zie je de trap vanuit een soort van mythische gloed opduiken. Een knipoog naar de vroegere Decadance en vooral een nostalgisch moment voor de bezoekers die het opmerken.

De eerste avond van de Decadance 2.0 was vrijdag onmiddellijk een knaller van formaat. Al snel stond de vloer vol en dansten de aanwezigen uitgelaten. “Vier jaar hebben we dit moeten missen. Een belangrijk stukje van Gent is eindelijk terug en hopelijk gaat het nooit meer weg”, besluit Pieter.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.