Nieuws Oost-Vlaanderen Iconische vrachtwagen Volvo bestaat 25 jaar

Iconische vrachtwagen Volvo bestaat 25 jaar

Iconische vrachtwagen Volvo bestaat 25 jaar

GENT – Volvo Trucks viert met de Volvo FH 25 Year Special Edition de lancering van de Volvo FH in 1993, een kwarteeuw geleden. De Volvo FH is een van de meest succesvolle modellen uit de sector ooit met bijna 1 miljoen verkochte trucks. De Special Edition is een eerbetoon aan alle klanten en chauffeurs die de voorbije 25 jaar met dit icoon hebben gereden.

“De Volvo FH is het perfecte voorbeeld van een klantgerichte manier van denken en een model dat een kwarteeuw lang de grenzen heeft verlegd. Deze schitterende Edition-truck is zowel een eerbetoon aan de eerste 25 jaar als een startpunt van een nieuw succesvol traject met onze klanten en chauffeurs,” aldus Claes Nilsson, President Volvo Trucks.

“De Volvo FH van de eerste generatie betekende ongelofelijk veel voor Volvo Trucks en de hele sector. Hij was een mijlpaal. Een game changer, die de perceptie van wat een moderne truck moest zijn, compleet veranderde. Het was een eer om te mogen werken aan de vormgeving van de Edition-truck,” aldus Nigel Atterbury, Senior Graphic Designer bij Volvo Trucks.

Eigentijds met een vleugje retro

Het exterieur van deze Special Edition kan het best omschreven worden als eigentijds met een vleugje retro. De decoratieve elementen in zilver en oranje zetten de oorsprong van de truck in de verf. De striping vormt het cijfer 25 als verwijzing naar het jubileum en combineert 3D-effecten en schaduwen zoals dat aan het begin van de jaren 1990 de trend was. De truck krijgt twee specifieke lanceringskleuren: een donkerdere, koele grijze tint en glanzend rood. Die laatste is een modern eerbetoon aan de oorspronkelijke rode cabinekleur uit 1993.

Veiligheid voorop

Veiligheid stond altijd al centraal in de Volvo FH. Die passie komt tot uiting in de vele oranje details, van de stiksels van de veiligheidsgordels tot de reflecterende veiligheidsstickers op de deuren. Met subtiele maar typerende accenten bouwde het designteam voort op de focus op veiligheid en chauffeur, die altijd al essentieel was in de Volvo FH.

 

Nieuwste technologie

De Edition-truck is ten slotte uitgerust met de nieuwste innovaties van Volvo Trucks. Zowel Dynamic Steering met Stability Assist als Lane Keeping Assist zijn aanwezig. Daarnaast kan de weerstand van het stuur ook persoonlijk afgesteld worden.

“Deze truck laat echt zien hoe Volvo Trucks aan de spits staat van de vooruitgang en normbepalend blijft in de trucksector, net als de Volvo FH sinds 1993,” aldus Tomas Thuresson, Global Long Haul Segment Manager bij Volvo Trucks. En hij besluit: “Het is een fantastische Special Edition die hulde brengt aan een voortreffelijke truck en de miljoenen mensen – klanten, chauffeurs en fans – die al 25 jaar kiezen voor de Volvo FH.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.