img5f9a979dac0d3

iController en 16 andere Oost-Vlaamse toppers genomineerd voor Deloitte’s Technology Fast 50

GENT – Deloitte kondigde vandaag de genomineerden aan voor zijn Technology Fast 50, de top 50 van de snelst groeiende technologiebedrijven van België. 17 van hen komen uit Oost-Vlaanderen. Zo zijn er de gekende namen ML6, Showpad, Robovision, Lansweeper, Pozyx en Silverfin, maar ook COMSOF, EyeSee, FleetMaster, Hello Customer, ProDigest, Sigasi, Signpost, Skedify, VAVATO en Waylay haalden (opnieuw) de lijst. Een opvallende nieuwkomer is iController, die de voorbije vier jaar een omzetgroei van maar liefst 141,98% kende.

iController werd ontwikkeld door Peter Janssens, die naast zijn job als manager bij ABX Logistics een incassobureau runde. Voor beide jobs had hij nood aan een credit management tool, maar bij de bestaande softwarepakketten bleef hij op z’n honger zitten. Als antwoord daarop ontwikkelde hij iController, een geïntegreerde oplossing voor credit management. CEO Peter Janssens: “Onze grootste concurrent? Dat is Microsoft Excel. Veel bedrijven doen hun debiteurenbeheer nog steeds handmatig, wat erg inefficiënt werkt. Het is onze missie om hen te laten zien hoe het efficiënter kan.”

Het bedrijf groeide als gebootstrapte onderneming volledig op eigen kracht. De voortdurende focus op efficiëntie, gebruiksvriendelijkheid en innovatie zorgt ervoor dat niet alleen lokale KMO’s en gemeenten hun weg vinden naar de SaaS scale-up, maar ook steeds meer multinationals en internationale bedrijven.

Samen met het klantenbestand, groeit ook het bedrijf in volle snelheid mee. Ondanks de huidige coronacrisis werden de voorbije maanden 10 nieuwe werknemers aangeworven en staan er nog 10 andere vacatures open. “We zitten nu in een stroomversnelling”, aldus oprichter en CEO Peter Janssens. “Het is onze ambitie om volgende jaren een groeipercentage van 50% per jaar te behalen.”

Scale-up ecosysteem in volle expansie

De Technology Fast 50-award gaat naar het snelst groeiende technologiebedrijf in België op basis van de procentuele omzetgroei over de afgelopen vier jaar. Deloitte maakt de winnaar bekend op 26 november 2020. Voorafgaand aan de prijsuitreiking vindt het virtuele Fast 50 Business Forum plaats. Keynote spreker Rich Diviney zal waardevolle inzichten delen omtrent ‘Agility and flexibility in times of crises’.

“De Technology Fast 50 ranking bewijst dat ook dit jaar het scale-up ecosysteem in België in volle expansie is. We zien dat vooral B2B technologiebedrijven heel sterk zijn in België en hun kans grijpen om te internationaliseren”, vertelt Sam Sluismans, Programme Leader Deloitte’s Technology Fast 50.

Rising Star

Bedrijven die minder dan vier jaar actief zijn in de technologiesector worden extra in de spotlight geplaatst in de Rising Star-categorie. Op 13 oktober stelden alle 71 Rising Star-kandidaten zich voor aan een jury van Deloitte industrie experten. 10 bedrijven konden het meest overtuigen en mogen zich aan een pitch voor de externe jury wagen op 26 november. Ook hier is onze provincie uitstekend vertegenwoordigd. Maar liefst 7 van hen komen uit Oost-Vlaanderen:

  • Blendr – Ghent
  • Epilog – Ghent
  • Smart Ends (BrighterBins) – Ghent
  • TechWolf – Gentbrugge
  • ThreeFold Tech – Lochristi
  • ValCUN – Oostakker
  • WeGroup – Ghent