Nieuws Oost-Vlaanderen Igepa Belux neemt meerderheid in Limburgse Cuthings

Igepa Belux neemt meerderheid in Limburgse Cuthings

Igepa Belux neemt meerderheid in Limburgse Cuthings

AALTER – Igepa Belux heeft haar bedrijfstak Igepa Conversion ingebracht in de firma Cuthings uit Zonhoven. In ruil voor deze inbreng wordt Igepa Belux meerderheidsaandeelhouder van deze Limburgse vennootschap. Cuthings wordt een dochtervennootschap van Igepa Belux en is gespecialiseerd in het converteren van allerhande materialen. Het Aalterse Igepa wil met dit bedrijf sterk groeien, in eerste instantie op de Belgische markt.

Cuthings beschikt over een uitgebreid machinepark waarmee materialen kunnen geconverteerd worden. Met behulp van onder andere snij-, frees-, plooi- en lasercut-machines converteren ze diverse materialen zoals kunststoffen, hout, leder, textiel, aluminium, PVC, … Dit doen ze op maat voor klanten uit diverse industriële sectoren.

Dirk Salens, Managing Director van Igepa, legt uit met enkele voorbeelden: “Cuthings produceert bijvoorbeeld douchepanelen uit PVC-platen voor de hotelsector, snijdt verpakkingen op maat in karton, vormt onderdelen voor drones uit carbonvezel laminaat of snijdt en plooit transparante kunststoffen voor allerhande applicaties.”

Igepa neemt transport voor zijn rekening

Vanuit de productie-ateliers in Houthalen, Moeskroen en Awans zullen dagelijks geconverteerde materialen vertrekken naar klanten. Het transport zal uitgevoerd worden door de logistieke equipe van Igepa. Voor Igepa Belux is dit een belangrijke, strategische stap in de diversificatie: de rol van de groothandel wordt uitgebreid met extra dienstverlening.

Het nieuwe Cuthings, bestaande uit 16 medewerkers, zal geleid worden door medeaandeelhouder Kristof Weckx, als gedelegeerd bestuurder.

Igepa groeit verder

Igepa groeide van een groothandel in papier, karton en enveloppen uit tot een totaalleverancier van print- en signmedia, grafische technologie, software, supplies, packaging en diensten voor in hoofdzaak de grafische sector. Het bedrijf is actief in België en Luxemburg en maakt deel uit van de Duitse Igepa Group, een bundeling van groothandels in meer dan 20 verschillende landen. Met 300 medewerkers realiseert Igepa een jaarlijkse omzet van ongeveer 200 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.