Sebryn en Elijah voor hun pop-up op de Predikherenlei Sebryn en Elijah voor hun pop-up op de Predikherenlei. Foto: JID

In de pop-upwinkel van Sebryn en Elijah betaal je tot 15.000 euro voor één paar sneakers

Fan van hippe fleecetruien, trainingsbroeken en exclusieve schoenen? Vanaf zaterdag kan je in de nieuwe pop-upwinkel van Sebryn Rongé en Elijah Buchan terecht op de Predikherenlei. Buchan werkt al sinds zijn 16de aan zijn eigen collectie, Rongé verkoopt sneakers van 100 tot 15.000 euro.

Exclusieve sneakers voor honderden euro’s kopen en verkopen? Er is wel degelijk een markt voor volgens Sebryn Rongé (27). Vijf jaar lang werkte hij als interieurarchitect, twee jaar geleden ging hij zijn passie achterna. Hij opende een winkel in Brussel waar hij exclusieve sneakers verkoopt van gegeerde merken als Nike, Adidas en New Balance.

Een jaar geleden opende hij een tweede vestiging van Drip Drops in Antwerpen. De komende maanden, tot eind april, houdt hij een pop-upwinkel open in Gent, op de Predikherenlei, samen met Elijah Buchan (20). “De sneakers gaan hier vanaf 100 euro de deur uit, de duurste kosten 15.000 euro. Dat is de Air Jordan 1 high Dior, een samenwerking tussen Jordan en Dior”, zegt Rongé. (lees verder onder de foto’s)

Sebryn Rongé in de pop-up in Gent. Foto: JID

Pop-up in Gent. Foto: JID

Het idee van de pop-up kwam van de jonge Buchan. De Gentenaar was amper zestien toen hij zijn eigen merk opstartte. Vandaag verkoopt hij hippe fleecetruien, sweaters, T-shirts, broeken, schoenen, herbruikbare waterflessen, skateboards en reistassen via zijn webshop.

“Ik maak ook Youtube-documentaires en zo heb ik Sebryn leren kennen”, zegt Buchan. “Een tijd geleden maakte ik een video voor zijn winkels. Van het één kwam het ander en sinds dan verkoopt hij mijn collectie.” Een schot in de roos. “Het is ongelooflijk hoe goed de kleren en schoenen van Buchan verkopen”, zegt Rongé. “Toen hij voorstelde om samen een pop-up te openen in Gent, op een heel mooie locatie, was ik dan ook meteen verkocht. Elijah is nog maar 20, maar hij weet heel goed waar hij mee bezig is.”

Wie er als de kippen wil bij zijn om de exclusieve sneakers van Drip Drops en de collectie van Buchan van dichtbij te ontdekken: de pop-up opent zaterdag 2 december om 11 uur de deuren. In december kan je elke dag langskomen. Aan de linkerkant van het majestueuze pand vind je de exclusieve sneakers van Drip Drops, aan de rechterkant de hippe collectie van Buchan.

Elijah Buchan in de pop-up in Gent met eigen schoenen en fleecetrui. Foto: JID

Buchan schoenen in de pop-up in Gent. Foto: JID

Buchan fleecetruien in de pop-up in Gent. foto: JID