Nurten en Tunahan Foto: JID

In deze koffiebar drink je ‘aardbei matcha’ en ‘espresso limonade’: “Dit is onze tienerdroom”

Koffiebars genoeg in Gent, maar in de nieuwe koffiebar van Nurten en Tunahan vind je meer dan de typische cappuccino en iced latte. Je kan er ook terecht voor een ‘espresso limonade’ of een ‘aardbei matcha’.

Wie ooit al in Lodos is geweest in Zwijnaarde, herkent Nurten Tapmaze (23) en Tunahan Demir (26) meteen. Het koppel startte het Turkse restaurant twee jaar geleden op met de ouders van Nurten. De lange uren namen ze er graag bij, tot hun zoontje Zeyd Arslan enkele maanden geleden werd geboren.

“Het was niet meer haalbaar”, vertelt Tunahan. “We waren vaak tot 23 uur in het restaurant waardoor we zo goed als elke avond opvang moesten zoeken.” De ouders van Nurten zagen het zitten om Lodos alleen verder te zetten en hielpen maar al te graag om de droom van hun dochter en schoonzoon waar te maken.

Strawberry matcha met chocolade en matcha brownie. Foto: JID

Zo ging afgelopen weekend Aura open aan de Nederkouter, vlak aan het water. “Tunahan en ik zijn al negen jaar samen. Sinds het begin van onze relatie spreken we al van ons eigen koffiebar”, vertelt Nurten. “Het is een droom die uitkomt en het laat ons toe om meer bij ons zoontje te zijn.”

Het eerste wat opvalt als je binnenwandelt in Aura is de toog vol worteltaart, citroencake, muffins, koekjes en ander lekkers. “Ik maak alles zelf”, zegt Tapmaze trots. “Ik moet er heel vroeg voor opstaan, maar ik doe het zo graag.” Links van de toog staan tafeltjes, rechts is een koffiehoek, aan het raam een lange bar.

Strawberry matcha. Foto: JID

Bij goed weer kan je buiten zitten, aan het water, met een espresso of flat white in de hand. Wie grotere honger heeft, kan toast avocado, ciabatta met tonijn of een bagel met burrata en spek bestellen. Wil je iets nieuws probren, dan kan je voor een ‘espresso limonade’, een ‘strawberry matcha’ of een ‘honey lemon matcha’ gaan.

 “Ik heb die matcha mengelingen eens gezien op sociale media en thuis nagemaakt”, vertelt Nurten. “We waren meteen fan en de klanten zijn duidelijk van dezelfde mening. We zijn nog maar net open en onze ‘strawberry matcha’ is al een hit.”

Foto: JID