Bar Botanica Gent Foto: JID

In Dubai verhuurt hij Lamborghini’s en Ferrari’s, in Gent opent Matteo een ‘botanische’ cocktailbar

Een dagje met een Rolls-Royce rondrijden in Dubai? Dankzij Matteo Longo (32) kan het. De Gentenaar verhuurt luxewagens vanop afstand. Omdat hij nog wat tijd over had opende hij in Ledeberg pas zijn eigen cocktailbar. “De pornstar martini verkoopt gelijk zot”, zegt hij.

“Ik ben een materialist”, zegt Matteo Longo al lachend. “Daarom ben ik jaren geleden verliefd geworden op Dubai. Cultuur vind je daar niet, enkel bling bling.” Longo groeide op in Mariakerke, net zoals zijn broer die een paar jaar geleden naar Dubai verhuisde.

Toen Longo op bezoek ging bij hem, verloor hij zijn hart. “Ik ben blijven plakken”, zegt de Gentenaar. “In totaal heb ik daar een klein jaar gewoond.” Nadat hij zelf een twintigtal wagens leende, begon hij zelf luxewagens te verhuren via hetzelfde bedrijf, Renty. Porsche, Rolls-Royce, Lamborghini, Ferrari, … het assortiment is zo breed als de portefeuille van de Emirati.

Longo keerde terug naar Gent, maar bleef de wagens verhuren vanop afstand. Binnenkort start hij ook met luxevastgoed in Dubai, maar dat was nog steeds niet genoeg. “Ik droom al jaren van mijn eigen bar. Ik heb gekeken om het hondencafé over te nemen op de ring, maar dat bleek een te grote investering. De renovatie alleen al ging meer dan 100.000 euro kosten.”

Zo belandde de ondernemer op de Brusselsesteenweg in Ledeberg. Zijn vader had daar tien jaar café The New Minty open gehouden. Longo stripte het volledig, verfde de muren mosgroen en hing planten aan het plafond. “Als je hier binnen komt, heb je niet het gevoel dat je in Ledeberg bent”, zegt hij trots over zijn Bar Botanica. “Ik ben echt wel voor het wow-effect gegaan.”

Op de kaart staan klassieke cocktails zoals een pornstar martini, een cosmopolitan en een tequila sunrise. Voor de kleine honger zijn er plankjes met Italiaanse specialiteiten, bruschetta en croque monsieur. Af en toe zal er een lasagne-avond of mossels à volonté zijn. “De eerste verdieping kan afgehuurd worden voor een feestje”, zegt Longo nog. “Er is een aparte bar en er komen nog Chesterfields.” De bling bling uit Dubai straalt toch wat door.