Nieuws Oost-Vlaanderen In een eigen zaak kunnen creatieve generalisten "al hun eieren" kwijt

In een eigen zaak kunnen creatieve generalisten "al hun eieren" kwijt

In een eigen zaak kunnen creatieve generalisten "al hun eieren" kwijt

silviaderomCreatieve generalisten zijn mensen met een breed interesseveld, die niet altijd naar waarde worden geschat. Silvia Derom, coach “voor wie niet in een vakje past” vindt dat onterecht.

“Generalisten zijn net zo goed experts, bijvoorbeeld in het leggen van linken tussen –schijnbaar – tegengestelde domeinen of in het zich snel inwerken in nieuwe thema’s”, geeft ze aan. “Ik ben ervan overtuigd dat organisaties deze generalisten in de toekomst steeds meer nodig zullen hebben. We leven immers in een tijdperk van onzekerheid en constante verandering waarin het nodig zal zijn om flexibel te zijn, voortdurend gemotiveerd te zijn om bij te leren en op een flexibele manier kansen te zien en daarin zijn creatieve generalisten heel goed.”

Volgens Silvia Derom die haar coachingbedrijf Creatieve Generalist runt vanuit Aalst, beseffen organisaties dat nog veel te weinig. “In de hele samenleving krijgt iedereen nog altijd te horen dat het belangrijk is om expert te worden in één bepaald domein. Dat wringt voor generalisten die ene heel breed interesseveld hebben en niet graag in een welbepaald hokje worden gestopt.”

Om deze generalisten én hun omgeving bewust te maken van hun sterke kanten heeft Silvia Derom de “Learn & Play Meetings” in het leven geroepen heeft: bijeenkomsten waarbij creatieve generalisten de nodige inspiratie, maar ook concrete tips & tricks aangereikt krijgen om een leven te creëren dat écht bij hen past. “Met deze meetings wil ik een plek creëren waar creatieve generalisten het gevoel krijgen van ‘thuis’ te komen en begrepen te worden. Hier moet je geen schroom hebben om te zeggen dat je 5 boeken tegelijk aan het lezen bent, er zal alleen maar instemmend geknikt worden!” voegt Silvia Derom hier nog aan toe.

Generalisten die zich goed bewust zijn van hun noden op loopbaanvlak hebben volgens de coach sowieso meer kans op het vinden van een goede match op professioneel vlak. Maar het zorgt er ook voor dat ze een bestaande job beter kunnen kneden tot iets dat werkelijk voldoening geeft of een eigen zaak gaan opstarten waar ze al hun ‘eieren’ in kwijt kunnen. Op 20 november en 12 december staan in Gent twee “Learn & Play Meetings gepland.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.