Nieuws Oost-Vlaanderen Inbiose aan de wereldtop in speciale koolhydraten

Inbiose aan de wereldtop in speciale koolhydraten

Inbiose aan de wereldtop in speciale koolhydraten

CARBOSURF_Kick%20off%20Meeting_16_09_15De Gentse Bio Base Europe Pilot Plant (BBEPP) zit ook na de viering van zijn vijfde verjaardag, die in juni gepaard ging met de inhuldiging van twee nieuwe bioreactoren, niet stil.

“De Bio Base Europe Pilot Plant is een flexibele en gediversifieerde pilootfabriek voor biogebaseerde producten en processen”, zegt professor Wim Soetaert, die er als directeur van fungeert. “We zijn gespecialiseerd in de ontwikkeling en opschaling van biogebaseerde processen.  Onze technologieën omvatten bioraffinage, biomassa voorbehandeling, biokatalyse, fermentatie, downstream processing en groene chemie en we ondersteunen bedrijven en onderzoeksinstituten uit de hele wereld.”

BBEPP is samen met andere partners ook betrokken bij het vorige week gelanceerde project van 6 miljoen euro dat de naam Carbosurf kreeg en dat tot doel heeft om nieuwe processen te ontwikkelen en bottlenecks op te lossen voor de fermentatieve productie van biogebaseerde biosurfactanten en speciale koolhydraten. Het nieuwe project loopt drie jaar en brengt 11 partners samen uit 4 Europese landen. Het gaat om onderzoeksinstellingen,  de pilootfabriek van BBEPP, vier kleine en middelgrote ondernemingen uit de biotechnologiesector en drie grote bedrijven.

Eén an de betrokken kmo’s is Inbiose uit Zwijnaarde, een in 2013 opgerichte spinoff van de Universiteit Gent die over erkende vaardigheden beschikt in de ontwikkeling en productie van speciale koolhydraten, die moeilijk te synthetiseren zijn via chemische processen of uit biomassa, maar waarvoor heel wat mogelijke toepassingen bestaan, waaronder voedingssupplementen voor mens en dier, cosmetica en gewasbescherming in de agro-industrie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.