Inetum – ServiceNow Links: Jacques Pommeraud, CEO Inetum Group / Rechts: Alanzo Blackstock, Senior Director ServiceNow.

Inetum, bedrijf voor digitale diensten en oplossingen, neemt onafhankelijke Elite-partner van ServiceNow in het VK en Ierland over

De overname heeft als doel de aanwezigheid van de groep in deze landen te versterken en tegelijkertijd een toonaangevende Europese partner voor ServiceNow te worden.

Inetum is een Belgisch bedrijf voor digitale diensten en oplossingen. De groep is aanwezig in meer dan 27 landen, telt 28.000 medewerkers en realiseerde in 2022 een omzet van 2,4 miljard euro. Inetum ondersteunt bedrijven en overheden bij hun digitale transformatie door hen een combinatie van nabijheid, sectorspecifieke organisatie en oplossingen te bieden.

Het bedrijf kent zijn geschiedenis met de naam Dolmen, de IT-tak van het Belgische bedrijf Colruyt en Real, de voortzetting van het bedrijf Real Software. Door een fusie van deze twee Belgische bedrijven ontstond Realdolmen in 2008. In 2018 werd Realdolmen overgenomen door de Franse groep Gfi. Op 1 oktober 2020 krijgt Gfi een andere naam, Inetum. Het bedrijf heeft kantoren in Huizingen, Kontich, Gent, Leuven en Bergen. De hoofdzetel is in Parijs. Ze zijn vooral actief in Frankrijk, Spanje, Portugal en 23 andere landen binnen en buiten Europa.

Unifii is de grootste onafhankelijke Elite-partner van het digitale workflowbedrijf ServiceNow in het Verenigd Koninkrijk & Ierland. Het bedrijf heeft expertise in het ondersteunen van klanten bij hun digitale transformatieproces. Het bedrijf heeft een ecosysteem van klanten in de financiële, technologische en publieke sector.

Voorkeurspartner

Met de overname wordt Inetum een Europese partner voor ServiceNow met bijna 500 ServiceNow-experts in Europa. Inetum biedt een aanbod aan diensten en oplossingen aan op het ServiceNow-platform in onder andere het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Oost-Europa, Spanje, Portugal, Frankrijk, België, Zwitserland en Luxemburg. Deze strategische positie in Europa positioneert Inetum als een belangrijke speler in Europa.

Dankzij de overname wordt Inetum de Europese voorkeurspartner voor ServiceNow. ServiceNows uitgebreide partnerecosysteem en partnerprogramma zijn van cruciaal belang bij het ondersteunen van de marktopportuniteiten. Het nieuw ontworpen partnerprogramma erkent en beloont partners voor hun expertise om kansen te creëren en klanten te helpen bij hun digitale transformatieprojecten.

Alanzo Blackstock, Senior Director, Alliances & Channels, Verenigd Koninkrijk & Ierland bij ServiceNow: "De goede reputatie van Unifii’s is algemeen bekend in het Verenigd Koninkrijk en in Ierland. Partners zijn belangrijk voor onze schaalstrategie om de groeimogelijkheden op ons platform te benutten en uitstekende bedrijfsresultaten aan onze klanten te leveren. De overname door Inetum toont de kracht van ons partnerecosysteem en hun voortdurende groei als toonaangevende partner in Europa."