Nieuws Oost-Vlaanderen Innovatief bedrijf uit De Pinte wint Energy Efficiency Award

Innovatief bedrijf uit De Pinte wint Energy Efficiency Award

Innovatief bedrijf uit De Pinte wint Energy Efficiency Award

lucvercruyssenVorige week werd op de Campus De Nayer van Thomas More Hogeschool de Energy Efficiency Award 2015 uitgereikt. Deze award is een organisatie van KNX België, Fedelec en Nelectra, stuk voor stuk  vakorganisaties uit de elektrotechnische intallateursbranche. In aanwezigheid van 300 professionals werd CDI-projects uit De Pinte gekozen uit de drie genomineerde projecten.

Zaakvoerder Luc Vercruyssen, profileert het bedrijf als domotica-integrator. “CDI-projects ontwerpt en realiseert de volledige elektrische installatie.  Alle technieken van een gebouw worden door CDI-projects op een internationaal gestandaardiseerde manier (KNX) met elkaar verbonden en geautomatiseerd.”

Het gelauwerde project is het Aalterse bedrijvencentrum dat volledig bestuurd wordt door een KNX domoticasysteem. Dit unieke bedrijvencenter speelt in op de nood aan kantoor- en vergaderruimtes op niet-permanente basis. Het is een initiatief van Luc Coopman, die met zijn boekhoudkantoor Cobofisk op het gelijkvloers zijn intrek nam.

“Het volledige complex werd uitgerust met een KNX gebouwbeheersysteem”, zegt Luc Vercruyssen. “Voor de verlichting werden DALI-ballasten en LED-verlichting gebruikt. Alle technieken zoals warmtepompen, het ventilatiesysteem, dakramen en videofonie werden netjes aan mekaar gekoppeld via de KNX-bus.”

CDI-projects ziet nog een enorm potentieel voor energiebesparingen in gebouwen. “Recente studies tonen aan dat 21% van het energieverbruik door gebouwen gebeurt”, geeft Luc Vercruyssen aan. “Een goed gebouwbeheersysteem kan dit met 75% reduceren. KNX is de enige wereldwijde standaard in gebouwbeheersystemen en vertegenwoordigt 74% van de wereldwijd geïnstalleerde systemen.”

 

 

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.