Nieuws Oost-Vlaanderen Innovatief pilootproject om technisch talent te ontwikkelen

Innovatief pilootproject om technisch talent te ontwikkelen

Innovatief pilootproject om technisch talent te ontwikkelen

GENT – Dat het aanbod ‘technisch talent’ op de arbeidsmarkt vandaag onvoldoende is om de grote vraag te behappen, zal niemand meer verbazen. Deze groeiende krapte zorgt ervoor dat bedrijven op zoek dienen te gaan naar alternatieve, creatieve oplossingen om hun productie- of bedrijfsproces niet in het gedrang te brengen. Sarah Craeymeersch, Learning & Development Officer bij Logi-technic, vertelt hoe zij hier innovatief op inspelen.

Logi-technic is al 19 jaar actief in technical outsourcing. Met 550 medewerkers en 7 filialen bedienen ze een breed gamma aan klanten in Vlaanderen en Wallonië. Ze staan in voor de opvolging en begeleiding van de techniekers zodat de klant zich kan focussen op zijn core-business. “Logi-technic zet volop in op veiligheid, opleiding en bijscholing van zijn technische medewerkers. Wanneer het technisch talent niet op de arbeidsmarkt te vinden is, gaan we zelf medewerkers opleiden in hun Logi-technic Academy en er technische toppers van maken”, aldus Sarah.

Hire for attitude, train for skill

“De filosofie van de Logi-technic Academy is hire for attitude, train for skill. Veel goesting, attitude en motivatie zijn de basisvoorwaarden om deel te kunnen worden van onze groene Logi-technic family”, weet Sarah nog toe te voegen. “Samen met de VDAB hebben we een innovatief pilootproject opgestart waarbij we technisch potentieel verder bijsturen om vervolgens een echte top-tech te worden. Deze aan te leren technische competenties worden in concrete leerdoelen en ankerpunten vastgelegd op maat van elke nieuwe medewerker.”

Quick learn, quick win

Het DNA van de Logi-technic techniekers is pragmatisch en hands-on en dit wordt verder doorgetrokken binnen de Logi-technic Academy. “We focussen op praktijkgerichte en onmiddellijk toepasbare opleidingen, geen schoolbanken noch een overload aan theorie. De Logi-technic Academy traint de medewerker in een 1-op-1 en zo wordt kennis ook in de praktijk gezet.” Door deze opleiding op maat van het individu innoveert Logi-technic om zich te wapenen tegen de krapte aan technisch talent op de arbeidsmarkt en geven ze gemotiveerde mensen de kans om door te groeien in de wondere wereld van techniek.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.