Nieuws Oost-Vlaanderen Inside Matters verkozen tot Voka-ambassadeur regio Aalst

Inside Matters verkozen tot Voka-ambassadeur regio Aalst

Inside Matters verkozen tot Voka-ambassadeur regio Aalst

awouterdanckOp 18 juni kwamen zo’n 80 ondernemers uit de regio Aalst-Ninove-Zottegem-Geraardsbergen samen op de bijzondere locatie van de Zarlar Swing Boerderie in Zarlardinge. Daar werd de spannende verkiezingsstrijd beslecht tussen Oost-Vlaamse Voka-leden Qbus (Erpe-Mere), en de Aalsterse bedrijven Multiminds en Inside Matters. Inside Matters haalde het van de andere kandidaten en mag zich dit jaar Voka Ambassadeur Regio Aalst noemen. Het Aalsterse bedrijf dingt in november mee naar de titel van Voka Ambassadeur Oost-Vlaanderen. Inside Matters volgt Du Caju Printing op, de laureaat van 2014.

Met de jaarlijkse verkiezing van regionale Voka Ambassadeurs wil Voka – Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen aandacht vragen voor uitstekend kmo-ondernemerschap dat inspirerend werkt voor andere ondernemers en dat een duidelijke toegevoegde waarde levert voor de hele regio.

Het thema van de Ambassadeursverkiezingen dit jaar is ‘Terra Incognita’. We begeven ons op
onbekend terrein en gaan op zoek naar ondernemingen die op een heel eigen manier het verschil maken en soms via een hele ommezwaai goed weten in te spelen op de disruptieve economie en industrie 4.0. Bedrijven die indruk maken met destandaardisering, creativiteit, interdisciplinaire samenwerking, technologische innovaties, personalisatie.

Inside Matters ontstond als spin-off van de Universiteit Gent in 2008. Het bedrijf is gespecialiseerd in industriële CT-scanning en 3D-beeldvorming. Oprichter Jelle Vlassenbroeck startte in 2008 onder de naam inCT en werkte tot 2012 alleen. In 2013  kwam Wouter Danckaert erbij. Samen realiseerden zij op korte tijd een opmerkelijke groei. Momenteel zijn bij Inside Matters 8 medewerkers aan de slag.

De klanten zijn R&D-afdelingen van bedrijven en onderzoeksinstellingen. Enerzijds maakt Inside Matters software om structuren in 3D op te meten en om beelden van de 3D-scanner te verwerken en beelden te visualiseren. Deze software, met als merknaam ‘Octopus’ wordt wereldwijd gebruikt. Daarnaast biedt het bedrijf diensten aan in niet-invasieve beeldvorming, om materialen te onderzoeken zonder ze te beschadigen. Hiervoor worden X-stralen gebruikt, zoals de scanners die in ziekenhuizen worden gebruikt. Hiermee wordt een 3D-beeld gegenereerd dat dan virtueel ontleed kan worden. Bijvoorbeeld wanneer een materiaal een scheur vertoont, kunnen alle karakteristieken van deze scheur worden opgemeten zonder het materiaal te beschadigen. Ook porositeit kan bepaald worden en alle afstanden en afmetingen kunnen worden gemeten.

Wouter Danckaert, CEO van Inside Matters: “Uitgeroepen worden tot Voka Ambassadeur 2015 voor de regio Aalst is voor ons bedrijf en voor ons team een erkenning voor het geleverde werk van de voorbije jaren. We zijn een bedrijf in volle ontwikkeling en deze steun in de rug doet dan ook bijzonder veel deugd”.

Geert Moerman, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen: “Dit is een indrukwekkende technologie met een zeer breed toepassingsveld. De manier waarop Inside Matters analyses uitvoert, zonder de materialen aan te raken, kan een sterke verandering teweegbrengen in de markt. Een mooi voorbeeld van hoe een jong Aalsters bedrijf disruptief kan zijn in heel wat sectoren.”

In de finale bleek Inside Matters dus nipt de beste van twee andere jonge, frisse bedrijven die actief zijn in technologische, toekomstgerichte sectoren.MultiMinds is een full-service data analytics bedrijf, opgericht in 2014 door Siegert Dierickx en Philippe Vlaemminck. Zij meten en analyseren het succes van online marketing en salesstrategieën. Qbus ontwikkelt sinds 1999 technologieën om residentiële en commerciële gebouwen ‘slim’ te maken. Een slim gebouw biedt meer gemoedsrust en comfort maar verbruikt ook minder energie.
Qbus wordt geleid door Tom Vanden Bussche.

(foto Voka Oost-Vlaanderen – Johan Martens)

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.