Nieuws Oost-Vlaanderen Installatie microbrouwerij Artevelde komt in stroomverstelling

Installatie microbrouwerij Artevelde komt in stroomverstelling

Installatie microbrouwerij Artevelde komt in stroomverstelling

GEBT – Brouwerij Huyghe – bekend van paradepaardje Delirium Tremens – kondigde al eerder aan dat het recht tegenover het Gentse Stadhuis een microbrouwerij zal openen: de Stadsbrouwerij Artevelde. Daardoor zal er in hart van Gent opnieuw een écht Gents bier worden gebrouwen. De voorbereidende werken aan het gebouw zijn intussen afgerond en de transformatie nadert een nieuwe fase: de installatie van de gist- en lagertanks, lucht-en koelcompressoren en de brouwmodule.

En die installatie is een technisch huzarenstukje. Op woensdag 23 maart werden 7 tanks (van 1000 en 2000 liter) met een kraan over het gebouw getild worden om dan via de achterzijde in het gebouw te belanden.

Vandaag, donderdag 24 maart, wordt de hele operatie nog eens over gedaan, dit keer met de brouwmodule, de lucht- en koelcompressor en een koudwatertank van 2000l.

Al het brouwmateriaal komt rechtstreeks uit Duitsland, van bij brouwspecialist Caspary.

Café en restaurant

De microbrouwerij zal ook een café en restaurant huisvesten, waar er uiteraard Artevelde uit de tap zal vloeien. Na de ingebruikname zal de microbrouwerij 1 brouwsel van 1000 liter per dag produceren, met een jaarcapaciteit van 200.000 liter.

De opening van de microbrouwerij is voorzien ten laatste tegen midden augustus.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.