Nieuws Oost-Vlaanderen Integra bestendigt Belgisch marktleiderschap met tweede fonds

Integra bestendigt Belgisch marktleiderschap met tweede fonds

Integra bestendigt Belgisch marktleiderschap met tweede fonds

GENT – Integra wil haar positie als marktleider binnen internationale private equity investeringen versterken met de lancering van een tweede fonds. Integra Global Fund werd opgericht met een startkapitaal van 135 miljoen euro. De komende weken zal Integra verder werk maken van een bredere fondsenwerving, waarbij het de omvang van het fonds verder wil optrekken tot meer dan 200 miljoen euro.

Integra Fund, het eerste fonds, werd in oktober 2018 opgericht en heeft inmiddels een omvang van 157 miljoen euro. Dat maakt van Integra Fund het grootste fonds in zijn soort in België. Het kapitaal werd bij meer dan 150 Belgische investeerders opgehaald.

200 miljoen euro

Met het tweede fonds, Integra Global Fund, mikt Integra Partners op een totale fondsgrootte van meer dan 200 miljoen euro, waarvan twee derde zal geïnvesteerd worden in internationale private equity fondsen, en één derde in internationale co-investeringen. Die worden gespreid over Europa, Noord-Amerika en Azië.

Vier vooraanstaande investeerders voorzien 100 miljoen euro als startkapitaal. Het Integra team investeert zelf 5 miljoen euro. De volgende closing is voorzien eind juni 2022.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.