Nieuws Oost-Vlaanderen Intentif helpt studenten warm maken voor ondernemerschap

Intentif helpt studenten warm maken voor ondernemerschap

Intentif helpt studenten warm maken voor ondernemerschap

2Intentif is een coachingbedrijf dat vijftien jaar geleden werd opgericht door Pascal De Veirman en zijn kantoor heeft in Het Leerhof in Parike. Intentif helpt ondernemingen bij het afstemmen van de bedrijfscultuur op de realisatie van hun businessplan, en het bedrijf ondersteunt daarbij de directie, maar ook het management en de medewerkers.

“We geloven in een zachte, mensgerichte aanpak die leidt tot harde resultaten”, zegt Pascal De Veirman. “Deze nieuwe stijl heeft effect op de communicatie binnen het bedrijf, de samenwerking van het team van medewerkers en de motivatie van de medewerkers.”

Ondertussen beschikt Intentif over een stevige reputatie, maar het bedrijf neemt ook zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid, met name om ondernemerschap te promoten. Daarom zet het mee zijn schouders onder hét grootste onderwijsproject tussen scholen en bedrijven in Vlaanderen: het project van Vlajo om ondernemers les te laten geven in scholen.

Tijdens editie 2015 verzorgden maar liefst 350 ondernemers meer dan 550 gastlessen over ondernemend gedrag op Vlaamse secundaire en hogescholen.

Ondertussen is ook de editie 2016 van start gegaan. Marc Borms (foto) vertegenwoordigde Intentif voor een klas op een school in Herzele die heel wat vragen had over management en leiderschap in de bedrijfswereld. Tijdens zijn gastles sprak hij met de laatstejaarsleerlingen over het belang van ondernemerschap en over het functioneren van en het werken in een bedrijf. Bedoeling is de jongeren een beter beeld te geven van wat ondernemen en werken in een onderneming vandaag betekent en hen zo te helpen bij hun nakende studie- of beroepskeuze.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.