Nieuws Oost-Vlaanderen into.care en Corilus brengen cloud-gebaseerde oplossing voor WZC-sector

into.care en Corilus brengen cloud-gebaseerde oplossing voor WZC-sector

Into.Care

into.care en Corilus brengen cloud-gebaseerde oplossing voor WZC-sector

GENT – Twee Gentse bedrijven into.care en Corilus slaan de handen in elkaar en brengen met CareConnect into.care de eerste intuïtieve en volledig cloud-gebaseerde oplossing voor de woonzorgsector. Door deze vereniging van krachten kunnen de woonzorgcentra en Corilus-klanten genieten van start-up innovatie in combinatie met stabiliteit en slagkracht.

Of het nu gaat om een individuele instelling of een groep, private instellingen of het OCMW, alle zorginstellingen hebben dezelfde uitdagingen: het maximaliseren van de “patiënten-tijd” en kwalitatieve zorg. Enerzijds moeten zorgmedewerkers zoveel mogelijk ontlast worden van administratieve taken. Anderzijds moeten de nodige registraties de kwaliteit waarborgen en organisaties de nodige tools en inzichten verstrekken om de instellingen zo efficiënt mogelijk te beheren.

De into.care-oplossingen beantwoorden aan deze marktvereisten. Via het Corilus-netwerk zal into.care kunnen genieten van de know-how in de sector en van de nodige resources om toekomstige klanten professioneel te ondersteunen. Bovendien komt into.care terecht binnen de “Connected Patient”-visie waarbij zorgprofessionals, patiënten en familie naadloos met elkaar verbonden worden tot coherente zorgteams.

Springplank naar slimme zorg

Dirk Van Lerberghe, CEO Corilus: “We zijn bijzonder trots en blij voor onze klanten dat we deze overeenkomst hebben gesloten met into.care. Naast het product is voor ons de kennis en de gedrevenheid van de oprichters en het team een enorme meerwaarde en verrijking. We kijken uit naar een succesvolle en aangename samenwerking.”

“Door de samensmelting met Corilus kan into.care rekenen op het nodige draagvlak en een uitgebreide marktexpertise waardoor we sneller onze oplossing kunnen uitrollen. Corilus heeft een jarenlange ervaring in de WZC-markt en is de ideale partner om onze visie van efficiënte en slimme woonzorgcentra waar te maken. Dit is de springplank voor alle woonzorgcentra naar een slimme zorg, gebaseerd op artificiële intelligentie, maar ook koppelingen naar andere eerstelijnsactoren zoals thuiszorg, kiné, arts, apotheek, etc.”, aldus Jeroen De Backer, CEO into.care.

Breed investeerdersconsortium

into.care kon haar groei financieren dankzij een breed investeerdersconsortium, bestaande uit KBC Focus Fund, LRM, en 3 business angels Koen Casteleyn, Luc De Wit en Peter De Caluwe.

“Wij zijn fier dat into.care bij de accelerator Start it @KBC de nodige initiële ondersteuning kreeg om uit te groeien tot een beloftevolle scale-up. Dit legde de basis om een stevig investeerdersconsortium te vormen voor de verdere uitbouw van het bedrijf. Dat into.care vandaag met Corilus een partnership kan aangaan, is een validatie van ons vertrouwen in into.care en het team”, zegt Koen Schrever, CEO KBC Focus Fund.

Tom Aerts, Head of Investement LRM: “Voor LRM begon het into.care-avontuur in 2018. Het jonge bedrijf met een sterk en professioneel management wist een snelle groei te realiseren met één voet in onze Health & Care incubator Bioville in Diepenbeek. De rol van LRM als investeringsmaatschappij is uitgespeeld nu deze ambitieuze scale-up de krachten bundelt met Corilus.“

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Zwijnaarde
Zwijnaarde

Actonomy gaat in zee met Agilitas

ZWIJNAARDE - Agilitas, één van de grootste uitzendgroepen in België, heeft Actonomy uitgekozen om zijn Carerix rekruteringsplatform te voorzien van… Lees meer

Meest gelezen in deze regio