modelovereenkomst_450

Intolaw maakt komaf met ‘uurtje factuurtje’ in de advocatuur

GENT - Het Gentse advocatenkantoor Intolaw lanceert een platform www.modelovereenkomsten.be waar iedereen gratis meer dan 250 door het advocatenkantoor opgestelde modelcontracten kan downloaden. Hierbij hebt u de optie het contract ook te laten nalezen of op maat te maken door een advocaat tegen een forfaitaire prijs. Is dit het begin van het einde van het “uurtje factuurtje “ in de advocatuur? 

Intolaw werd 9 jaar geleden opgericht door Managing Partners Jeroen Vande Sijpe en Pieter Goetghebuer. Hun missie: het recht toegankelijk maken. Het advocatenkantoor is reeds jaren een innovatieve speler in de advocatuur en speelt hierbij een voortrekkersrol. Intolaw won zowel in 2018 als 2019 de innovation award uitgereikt door de franstalige en Duitstalige balies.

1000 gratis modeldocumenten

Het bedrijf lanceerde vandaag een gloednieuw platform waarop meer dan 250 modelovereenkomsten gratis terug te vinden en te downloaden zijn. Managing partner Pieter Goetghebuer : “In 2020 zou men niet meer moeten betalen voor gestandaardiseerd werk. Modelcontracten zijn daar een mooi voorbeeld van. Hier ligt de toegevoegde waarde niet van bij advocaat. We bieden ze dan ook volledig gratis aan. We maken er ons doel van binnen het jaar 1000 modeldocumenten ter beschikking te hebben.”

Wat haalt Intolaw hier dan uit zou je zeggen? "Bezoekers van het platform hebben nog steeds de mogelijkheid het contract te laten nalezen of op maat te laten maken door een advocaat", verduidelijkt Goetghebuer. "Dit tegen een forfaitaire prijs."

Slechts het begin

Dit platform is een onderdeel van de hoge ambities van het kantoor om al het gestandaardiseerd juridisch werk gratis ter beschikking te stellen. Vorige week lanceerde Intolaw een nieuw datamodel om uw verkeersboete te berekenen en in augustus van dit jaar wordt een chatbot gelanceerd waarbij u gratis alle informatie over uw verkeersongeval kan verkrijgen.

De modelcontracten en -documenten zijn te vinden op www.modelovereenkomsten.be.